Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Amerikalı gazeteci Hadley Gamble tarafından yönetilen Moskova'daki bir Rus Enerji Haftası panelinde, bir sorusu karşısında Gamble'a cinsiyetçi tepki gösterdi.

CNBC muhabiri Gamble, panelde fiyatları artırmak için Rusya'nın Avrupa'ya gaz tedarikini durdurduğu yönündeki haberler konusunda Putin'e ısrarla soru sordu. 

Rus liderin iddiayı reddetmesinin ardından, kadın gazeteci, Moskova'nın Avrupalı ​​ortaklarını bu tür haberler ışığında güvenilir bir gaz tedarikçisi olduğuna nasıl ikna edebileceğini sordu.

Vladimir Putin, bunu üzerine seyircilerin erkek üyelerine dönerek, ''Güzel bir kadın, güzel. Ben ona bir şey söylüyorum ve o tamamen farklı bir şey söylüyor. Sanki ne dediğimi duymamış gibi" dedi. 

Putin, Moskova'nın Avrupa'ya gaz arzını fiilen artırdığını ve ''enerjiyi bir tür silah olarak kullandığımız fikrini destekleyecek hiçbir şey olmadığını'' söylemeden önce, "Sizin için bir kez daha tekrarlayacağım" dedi ve ''Gerçekten anlaşılması çok zor bir şey mi söyledim?'' diye sordu. 

Putin, Avrupalı ​​liderlere Moskova'nın enerjiyi bir silah olarak kullanabileceğini öne sürdükleri için sert çıkışlar yaptı ve bu tür "tamamen saçmalıkları" dile getirdikleri için onları "aklını kaçırmış" olarak nitelendirdi.

Kaynak: AjansBizim