Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, canlı yayınlanan Direkt Hat programında Türkiye ile ilgili soruları da yanıtladı. Ankara yönetimine sert çıkan Putin, Rus turistlere de ‘Türkiye’de can güvenliğiniz yok’ mesajı verdi.

Yayında telefon bağlantılarıyla soru kabul eden Putin, Türkiye ile ilgili soruları yanıtlarken sert mesajlar verdi. Rusya'nın Türkiye'yi dost olarak gördüğünü, ancak bazı politikacılarla sorunu olduğunu söyleyen Putin, “Türk yönetimi radikallerle savaşmak yerine onlarla işbirliği yapıyor” suçlamasında bulundu.

Türkiye'nin güneyinde iç savaş durumu olduğunu öne süren Rusya Devlet Başkanı, "Türkiye hükümeti turistlerin güvenliğini sağlamaya çalışacaktır ama bunu yapıp yapamayacağı büyük bir soru işareti. Türkiye'de neredeyse her hafta bir terör saldırısı gerçekleşiyor. Rus turistlerin Türkiye'de güvende olacağına dair bir garanti yok."

ERDOĞAN MI, POROŞENKO MU?

Putin, boğulma tehlikesi durumunda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı mı, yoksa Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'yu mu kurtaracağı sorusunu ise “Bir kişi boğulmaya karar vermişse, onu kurtarmak artık mümkün olmaz. Ama tabii ki ortaklarımızın hepsine, kendi istemeleri durumunda yardım eli, dostluk eli uzatmaya hazırız” diye yanıtladı.

(Kaynak: Deutsche Welle Türkçe - Sputnik)