Rusya Devlet Başkanı Putin, ikili ve bölgesel konuları görüşmek üzere 11 Aralık Pazartesi günü Ankara'ya ziyarette bulunacak.

Erdoğan ve Putin’in gündeminde Suriye’deki gelişmeler, ikili ilişkiler ve Kudüs’deki gelişmeler yer alıyor.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak, 11 Aralık 2017 tarihinde ülkemize bir ziyarette bulunacaktır. Cumhurbaşkanımız ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin’in Ankara’da gerçekleştirecekleri görüşmelerde, Türkiye ve Rusya arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra, başta Kudüs konusundaki son gelişmeler ile Suriye’deki durum olmak üzere bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında da görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir."

Kremlin, Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 11 Aralık’ta Türkiye’ye yapacağı çalışma ziyaretini duyurdu. Ankara'da ortak projeleri ve diğer ikili işbirliği alanlarının görüşüleceğini belirten Kremlin’e göre, Ortadoğu'daki durum ve Suriye krizi de dahil olmak üzere kilit uluslararası sorunlar da ele alınacak.

Kremlin'den yapılan açıklamada Putin’in Türkiye'ye gerçekleştireceği çalışma ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile enerji alanındakiler başta olmak üzere ortak projeleri ve diğer ikili işbirliği alanlarını görüşeceği belirtildi. Açıklamada liderlerin ayrıca Ortadoğu'daki durum ve Suriye krizi de dahil olmak üzere kilit uluslararası sorunları ele alacakları da kaydedildi.

Öte yandan, bu ziyaret İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yle 22 Kasım'da Soçi'de üçlü olarak gerçekleştirdikleri zirve de dahil olmak üzere Putin ve Erdoğan'ın bu yıl içerisinde yaptıkları 7. yüz yüze görüşme olacak.

(Kaynak: Sputnik)