Sputnik’in haberine göre, Rusya Halk Cephesi 1. Bölgelerarası Forumu'nda konuşan Putin, "Bildiğiniz gibi, 20 milyondan fazla Sovyet vatandaşı gibi ben de SSCB Komünist Partisi' üyesiydim. Üye olmakla kalmadım, SSCB Devlet Güvenlik Komitesi denilen örgütte yaklaşık 20 yıl görev yaptım" dedi.

Komünist ve sosyalist düşüncelerin çok hoşuna gitiğini belirten Putin, Komünist partideyken iyi bir ‘’ ideal bir komünist olmadığını’’ söyledi.

'KOMÜNİZM İNCİL’İ HATIRLATIYOR'

Partideyken ideal bir komünist olmadığını belirten Rus lider, "Komünist ve sosyalist düşünceler çok hoşuma giderdi ve hâlâ da gidiyor. Eğer komünizmin kurucusunun kanunlarına bakacak olursak, bu bize İncil'i hatırlatıyor. Şaka yapmıyorum, bu aslında İncil'den bir alıntı ve bu kanunlar arasında eşitlik, kardeşlik ve mutluluk gibi çok güzel düşünceler var" ifadelerini kullandı. 

Putin, sosyalist düşüncelerin SSCB'deki uygulamalarının ise bu düşüncelerin doğasından uzak olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz hafta Sovyetler Birliği'nin kurucu lideri Vladimir Lenin için kullandığı "Rusya'nın altına atom bombası yerleştirdi" ifadelerine de açıklık getiren Putin, şöyle devam etti:

"O sözlerle Josef Stalin ve Vladimir arasında geçen SSCB'yi kurma konusundaki tartışmaya atıfta bulundum. Stalin, özerklik fikrini ortaya atmıştı. Buna göre, kurulacak devletin bölgeleri, özerklik temelinde geniş yetkilerle donatılacaktı. Lenin ise Stalin'i eleştirerek, bunun için doğru zaman olmadığını söyledi. Lenin, SSCB'nin tam eşitlik anlayışına dayanması ve birliğe katılacak ülkelerin birlikten çıkma hakkı bulunması gerektiğini savunuyordu. Bu, devletimizin bulunduğu binanın altına konmuş bir mayındır" dedi.

(Kaynak: Sputnik)