34 gündür İstanbul ve İzmir PTT müdürlükleri önünde işten çıkarılmalarını protesto eden postane emekçileri, çözüm için muhatap bulamadıklarını söyleyerek, sendikalı olmanın anayasal hak olduğunu 1 Şubat itibariyle Ankara'da PTT Müdürlüğü ile Çalışma ve Ulaştırma Bakanlıkları önünde anlatacaklarını duyurdu.

'MUHATAP BULAMADIK'

PTT-Sen ve PTT Kargo Sen'i 2019 yılında PTT taşeron işçilerinin daha iyi şartlarda çalışabilmesi için kurulduğunu ifade eden bir açıklama yayınlayan taşeron işçileri, işten atılmaların sendikal faaliyetleri yüzünden olduğunu söylüyor. Kod-29 ile işlerinden çıkarılan işçiler, bir ayı aşkın süredir İstanbul ve İzmir'de PTT müdürlükleri önünde yaptıkları eylemlerde, işverene ve PTT yönetimine, "yaptıklarının suç olduğunu anlatmaya çalıştık ancak tüm girişimlere rağmen karşımızda muhatap bulamadık" dedi.

PTT taşeron işçileri, Anayasa'nın 51. maddesi, Sendikalar Kanunu 24-25. maddesi ve TCK'nin 118. maddelerini hatırlatmak amacıyla eylemi Ankara'ya taşıma kararı aldıklarını ifade ederek "Öncelikle PTT Genel Müdürlüğü'nden bir cevap alamadığımız takdirde de Ulaştırma Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı önünde fiili meşru mücadelemizi sürdüreceğimizi tüm kamuoyuna duyuruyoruz" ifadelerini kullandı.