Haber-Sen, Türk Haber-Sen, Birlik Haber-Sen ve Bağımsız Haber-Sen sendikaları "PTT halkındır, satılamaz" sloganıyla iş bırakma eylemi yaptı.

Karaköy İskelesi önünde toplanan emekçiler, Sirkeci'deki Büyük Postane önüne yürüdü. Eylemciler "PTT halktır satılamaz" pankartı arkasında yürüdü.

"PTT'Yİ SATTIRMAYACAĞIZ"

Büyük Postane önünde açıklama yapan Türk Haber-Sen Şube Başkanı Subutay Aydın, paralı pasta servisinde mesai bitiminde işçilerin rehin alındığını ve 77 işçinin zorla sendikadan istifa ettirildiğini bildirdi. Aydın, "Buradan kendilerini uyarıyoruz; baskılarınız bizi yıldıramayacak. PTT'yi sattırmayacağız" dedi.

Aydın, verilen mücadele sonucu PTT'nin özelleştirilmesini sağlayacak olan yasa tasarısının görüşülmesinin bir hafta ertelendiğini hatırlattı.

"AMAÇ KAMU HİZMETİNİ PAHALILAŞTIRMAK VE İŞ GÜVENCESİZ İSTİHDAM"

PTT işçileri adına TRT spikeri Özlem Merter açıklama yaptı. Merter, AKP'nin söz konusu yasa tasarısı ile kamu hizmetini pahallı hale getirmeyi, çalışanları esnek, kuralsız ve iş güvencesiz istihdam etmeyi amaçladığını kaydetti.

'SÜREÇ ÖZELLEŞTİRME İLE SONUÇLANACAK'

Yasa tasarısıyla, PTT emekçilerinin yasal güvencelerinin ortadan kaldırılacağını, tüm özlük haklarının yönetim kurulunun keyfi kararına bırakılacağını belirten Merter, "Emekliliğe hak kazanmış olan arkadaşlarımızı, bir yıl daha çalışmaları halinde alacakları ücret karşılığındaki 'yüzdelik teşvikler' ile aldatıp çalışma hayatından koparmayı, PTT'yi para babaları için 'dikensiz gül bahçesi' haline getirmeyi, hemen ardından parça parça satmayı hedeflemektedir. Kamuoyunun şunu bilmesini isteriz ki; PTT'nin anonim şirkete dönüştürülmesi süreci, ilk aşamada taşeronlaştırmanın önünü daha çok açacak, hizmet kalitesi giderek düşecek ve pahallılaşacak, devamında da özelleştirme ile sonuçlanacaktır," dedi.

Merter, AKP Hükümeti'ne ise şöyle seslendi:

"Öncelikle bu yasa geri çekilmeli, kurumumuzun halka daha iyi hizmet verebilmesi için acilen kadrolu personel eksikliği giderilmeli, dağıtıcıların yıpranma hakkı geri verilmeli ve 55 yaşında res'en emekliliğe son verilmeli. Yüksek gelir vergisi dilimlerimiz 657 sayılı kanuna uygun hale getirilmeli ve ücretlerimiz insanca yaşanacak düzeye yükseltilmelidir. Aksi halde eylemlerimiz devam edecektir."

Açıklamanın ardından PTT emekçileri, halay ve sloganlarla eylemlerini sürdürdü. (ETHA)