Erzincan’da aralarında Genel Başkan Yardımcısı Erol Yeter’in de bulunduğu 16 PSAKD üye ve yöneticisi, “örgüte yardım ve yataklık” iddiasıyla tutuklandı.

Şube Başkanı Salih Ürü, tutuklamalarla Alevilik inancı ve kültürü üzerinden yapılan çalışmaların suç sayıldığını belirtti.

Erzincan’da Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) üyelerine 16 Mart’tan bu yana üye ve yöneticilerine yönelik yapılan operasyonda 16 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltındaki 16 kişi, farklı tarihlerde mahkemeye çıkarılarak, “örgüte yardım ve yataklık” iddiasıyla tutuklandı. Tutuklananlar arasında PSAKD Genel Başkan Yardımcısı Erol Yeter ile Erzincan Şube Yöneticisi Akın Demir de bulunuyor.

‘TUTUKLAMALAR SİNDİRMEYE YÖNELİKTİR’

Erzincan PSAKD Şube Başkanı Salih Ürü, gözaltı ve tutuklamaların sindirmeye yönelik olduğunu söyledi.

Ürü, üye ve yöneticilerinin “örgüte yardım ve yataklık” iddiasıyla tutuklanmasını kabul etmediklerini belirtti. Ürü, “Bölgedeki STK’ler ile Alevilik inancı üzerinden çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bir inanç kurumuyuz. Tüm arkadaşlarımız da bu çalışmaları yürüttüğü için tutuklandı” diye konuştu.

‘İNANCIMIZI YAŞATMAK SUÇ SAYILIYOR’

Tutuklamalarla Alevilik inancı ve kültürü üzerinden yapılan çalışmaların suç sayıldığını kaydeden Ürü, “Gözaltı ve tutuklamalarla susturulmaya çalışılıyoruz. Alevi inancı üzerinde çalışma yapmamızı istemiyorlar. Özelikle Erzincan’da Cemevi ve kültür merkezi çalışmalarını başlattığımız bir dönemde bu operasyonun yapılması manidardır. Çalışmalarımız tamamen Alevi inancının yaşatılması üzerinedir” dedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı