Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Suriçi'ndeki kiliselerin durumu hakkında bilgi almak, yasakların kaldırılmasına ve barışın sağlanmasına katkı sunmak amacıyla Diyarbakır'a gelen Türkiye'nin yerel Protestan Kiliselerinin önderleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlarıyla yaptıkları görüşmenin ardından basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya, Diyarbakır Protestan Kilisesi Başkanı Ahmet Güvener'le birlikte, İstanbul, İzmir ve Bursa'dan Kilise önderleri katıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yapan Kurtuluş Kiliseleri Derneği Pasörü İhsan Özbek, tanrının severek yarattığı insanların çektiği korkunç acı ve ölümlere seyirci kalamamanın yükü altında Diyarbakır'a geldiklerini söyledi.

 Özbek sözlerine şöyle devam etti: "Ülkemizde barış içinde ve kardeşçe yaşamak için kesinlikle umudumuz var. Bu umut, bugün biz kilise önderlerini burada buluşturdu.

 Halkın iradesini yansıtan meclisimiz ve yerel yöneticilerimiz el ele verip çatışmaya gerek yok bu sorunları diyalogla çözeceğiz dedikleri an ülkemizdeki kara bulutlar hemen kalkacaktır. Yalvarıyoruz: Yarın olacak barışı bugüne çekmek için elinizi uzatın" dedi.