Hürriyet yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, günlük Koronavirüs vaka sayıları 110 bini geçerken, Omicron varyantına karşı uyarıda bulundu ve çemberin gittikçe daraldığını söyledi. 

Müftüoğlu, "Vaka sayılarındaki artış ürkütücü boyutlarda. Ve eğer böyle giderse -üzülerek belirteyim- Omicron varyantı nedeniyle hayatını kaybeden insanlarımızın sayısı daha da artacak" dedi. 

Müftüoğlu, yazısına şöyle devam etti:

"Nedeni şu: Özellikle yaşlılar, çoklu organ yetmezliği olanlar, ağır kronik hastalıklarla yaşamlarını sürdürmekte zaten zorlananlar, bu hafif etkili varyantla bile hastalandıklarında ciddi akciğer sorunlarıyla karşılaşabiliyorlar. Neticede de hastaneye yatmak bir yana yoğun bakımlarda yaşam savaşı vermek zorunda kalıyor hatta bazen hayatlarını da kaybediyorlar. Son günlerde vaka sayılarındaki artışla birlikte ölüm rakamlarında kaydedilen hissedilir yükselmede bu olumsuzluğun önemli etkisi var. Kısacası bilelim ki salgın henüz bitmedi. Ve unutmayalım ki hepimiz giderek daralan bir 'Omicron çemberi' ile karşı karşıyayız. İşte bu nedenle salgınla mücadeleyi ciddiyetler sürdürmeye devam etmek, hatırlatma dozu aşılarımızı ihmal etmemek ve korunma önlemlerini ciddiyetle uygulamak mecburiyetindeyiz."