Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) Toplum ve Hekim Dergisi Editörü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu tutuklanmasının ardından bugün ilk kez hakim karşısına çıkarılıyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 3. Büyük Olağan Kongresi'nden iki gün önce 9 Şubat'ta, HDP'nin de içinde bulunduğu HDK bileşenlerine yönelik Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır ve Kocaeli'nde yapılan polis baskınlarında aralarında HDK Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’nun da olduğu çok sayıda kişi tutuklanmıştı.

Tutuklamalardan 5 ay sonra Ankara Adliyesi 11’inci Ağır Ceza Mahkeme Salonu’nda bugün görülecek ilk duruşmaya çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilcisi, milletvekilleri, Hamzaoğlu’nun meslektaşları ve akademisyenlerin destek vermesi bekleniyor.

HDK’ya yönelik operasyon kapsamında 17 Şubat 2018’den bu yana tutuklu bulunan Prof. Dr. Hamzaoğlu, toplum sağlığı için yaptığı başarılı çalışmalarıyla biliniyor.

Hayatını halk sağlığı mücadelesine adamış, onlarca makalesi ve çalışması olan akademisyenin tutuklanmasına başta sağlık meslek örgütleri olmak üzere, tüm demokratik kitle örgütleri tepki gösteriyor.

Hamzaoğlu, Barış İçin Akademisyenler bildirisini imzaladığı için Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki görevinden de ihraç edilmişti.

SOSYAL MEDYADA ‘HAMZAOĞLU’NA ÖZGÜRLÜK’ EYLEMİ

Öte yandan Prof. Dr. Hamzaoğlu’nun üyesi olduğu TTB de, #HamzaoğlunaÖzgürlük etiketiyle bir sosyal medya eylemi düzenledi.

#HamzaoğlunaÖzgürlük etiketiyle verilen mesajlarda duruşmaya katılım çağrısı yapıldı ve Onur Hamzaoğlu'na özgürlük talep edildi.

Kaynak: İleri Haber