Prof. Dr. İştar Gözaydın’ın yargılandığı 'FETÖ' davası karara bağlandı.

Mahkeme, Gözaydın’ın beraat etmesine karar verdi.

SAVCI CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Cumhuriyet gazetesinden Canan Coşkun’un haberine göre, İstanbul 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya, İştar Gözaydın ve avukatları katıldı. Mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, Gözaydın’ın “örgüte yardım” suçlamasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Mütalaanın ardından söz alan Gözaydın, “Katılmış olduğum televizyon programı, bir fikri ortaya koymak için katıldığım bir programıdır. Davet edildiğim her basın organlarına akademisyen ve hukukçu olarak katıldım. Benim söylediğim bir hukukçu bir siyaset bilimci olarak herhangi bir yapının terör örgütü olarak kabul edilmesi için yargı kararı olması gerektiğidir. Hayatım boyunca hiçbir siyasi görüşe sempati duymadım” diye konuştu.

Avukat Erdal Doğan da, Gözaydın’ın konuşmasında Anayasa’nın basın hürriyeti ve basın araçlarının korunmasına ilişkin maddeleri ile ilgili açıklamalarda bulunduğunu söyledi.

Doğan, Gözaydın’ın eşinin pasaportuna bu dava nedeniyle el konulduğunu hatırlattı. Gözaydın’ın eşinin sağlık sorunları nedeniyle yurt dışına çıkması gerektiğini belirten Doğan, kararın geri alınmasını talep etti.

‘BU KABUSUN SONLANMASINI İSTİYORUM’

Son sözü sorulan Gözaydın, beraatini istedi. Gözaydın, “Bu süreç benim için zor bir süreç, iki gün önce eşimini kolon kanseri olduğunu öğrendik. Bir an önce bu kabusun sonlanmasını istiyorum” dedi.

Kararını açıklayan mahkeme, atılı suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle Gözaydın’ın beraatine karar verdi.