Van Adliyesi önünde bir araya gelen tutuklu yakınlarını ablukaya alan polis, “Gidin taleplerinizi HDP’nin yapacağı mitingde dile getirin” diyerek engelledi. 

Hasta ve infazı yakılan tutukluların tahliyesi talebiyle ailelerinin Van’da başlattığı Adalet Nöbeti devam ediyor. Eylemin bu haftasında Van Adliyesi önünde bir araya gelen ailelere Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), Van Barış Anneleri Meclisi, Van Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) destek verdi.

Adliye önüne gelerek açıklama yapmak isteyen kitle, polislerce ablukaya alınarak, engelledi. Polis engeline tepki gösteren Van TUAY-DER Eşbaşkanı Edibe Babur, engellemenin hukuksuz olduğunu ve ailelerin taleplerine kulak verilmesi gerektiğini söyledi. Babur'un tepkisine karşılık polis amiri, ailelere Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Musa Anter Park’ında bugün yapacağı mitinge gitmelerini ve taleplerini orada dinlendirmelerini söyledi.

Adalet nöbetini takip eden gazeteciler Genel Bilgi Taraması’ndan (GBT) geçirilerek görüntü almaları engellendi ve alandan uzaklaştırıldı. 

Adalet Nöbeti, aileler ve polisler arasında bir süre yaşanan gerginliğin ardından son buldu. 

Kaynak: MA