Polis şiddetinin damga vurduğu dünkü LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne katılan AKP’li LGBTİ’lerden S.Ö.D., polisin attığı gaz kapsülü nedeniyle tek gözünü tamamen kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.

12 yıldır her sene olaysız bir şekilde düzenlenen yürüyüşün 13’üncüsü, hiçbir açıklama yapılmadan İstanbul Valiliği’nce son dakikada yasaklanmıştı. Polis saldırıları sonucu birçok yurttaş biber gazı, TOMA’nın tazyikli suyu, plastik mermi ve polislerin sözlü tacizlerinden nasibini aldı.

Diken’den Burak Şahin’in haberine göre,  AK LGBTİ üyesi S.Ö.D. de polisin attığı gaz kapsülünün hedefi oldu.

AK LGBTİ kurucularından Melih Meşeli, arkadaşlarının dünkü saldırıda Büyük Parmakkapı Sokak’ta polislerden kaçarken arkasını dönmesi sonucu gözünden yaralandığını söylerken, “Gözünün patlaması sonucu kanlar içinde kalmış. Daha sonra hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındı” dedi.

S.Ö.D.’nin vurulduğu an… Fotoğraf: AK LGBTİ

YÜZDE 90’LIK GÖRME KAYBI VAR

S.Ö.D.’nin hayati tehlikesi bulunmadığını ve bugün gözünden bir ameliyat olacağını aktaran Meşeli, “Doktorlar yüzde 90’lık bir görme kaybı olduğunu söyledi. Yüzde 10’luk görme ihtimali de mucizelere bağlıymış” diye konuştu.

SUÇ DUYURUSU HAZIRLIĞI

Darp raporuyla birlikte polis saldırısıyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını vurgulayan Meşeli, Onur Yürüyüşü’ne düzenlenen saldırıda İstanbul Valiliği ve Onur Haftası Komitesi’nin suçlu olduğunu savundu.

Yürüyüşün geçen sene de Ramazan ayında düzenlendiğini hatırlatan Meşeli, “Valiliğin Ramazan’ı gerekçe göstererek yürüyüşü yasaklaması kabul edilemez. Ancak gerekli izinler verilmediyse bunu insanlara haber verme görevi de Onur Haftası Komitesi’nindi” ifadelerini kullandı.

‘SALDIRIDAN TAMAMIYLA AKP’Yİ SORUMLU TUTAMAYIZ’

Saldırıdan net bir şekilde AKP’nin sorumlu tutulamayacağını asıl sorumluların Valilik ve Eminiyet olduğunu savunan Melih Meşeli, “Siyasi bir partinin valiyi yönlendireceğini sanmıyorum. Herkes kendi işini yapıyor. Burada sorumluluk Valiliğe verilmiş” dedi.

AKP VE LGBTİ DERNEKLERİNDEN DESTEK OLAN KİMSE YOK

Saldırı sonrası Twitter’da sitem dolu açıklamalar yapan derneğin kurucusu, “Saldırıdan önce olduğu gibi saldırı sonrasında da LGBTİ derneklerinden hiçbir destek görmedim. Geçmiş olsun mesajı dahi almadık. AK Parti’den de Batman Milletvekili dışında müdahaleyi kınayan bir açıklama yapılmadı. Partiden kimse bizimle iletişime geçmedi” diye konuştu.

AKP’Lİ VEKİL TWEET’İNİ SİLDİ

Ancak Meşeli’nin bashettiği AKP Batman Milletvekili Adile Gürbüz, “Yasal ve şiddete bulaşmamış bir yürüyüşe bu gazlı, su tazyikli müdahale yanlıştır. Adalet herkes için” yorumunu yaptığı tweet’i daha sonra sildi.