ABD’de polis tarafından aranan bir zanlı, polisin kullandığı fotoğrafta kendisinin çirkin göründüğünü düşünerek, polise daha yakışıklı göründüğünü düşündüğü yeni bir fotoğraf gönderdi. 


Spiegel Online'ın bildirdiğine göre, Ohio polisi 45 yaşındaki bir zanlıyı, iki fotoğrafını kullanarak aramaya başladı. Polisin kendisini aradığını gören zanlı, gidip ifade vermek yerine polise takım elbiseli, gözlüklü ve bakımlı göründüğü yeni bir fotoğraf göndererek, kendisini bu fotoğrafla aramalarını istedi. Zanlı fotoğrafla birlikte "Daha iyi bir fotoğraf gönderiyorum, diğerleri korkunç" notunu düştü.

Zanlının gönderdiği fotoğrafı kullanmaya başlayan Ohio polisi ise, "Bu fotoğrafı bize Bay Pugh gönderdi. Yardımı için kendisine çok teşekkür ederiz, ancak karakola kadar gelip hakkındaki iddiaları yanıtlarsa seviniriz" diye yazdı.

Bu sıra dışı davranış insanların dikkatini çekince fotoğraf binlerce kez paylaşıldı ve polise yapılan ihbarlar neticesinde de zanlı Florida'da yakalandı.

Pugh adındaki zanlının alkollü araç kullanmaktan dava edildiği mahkemeye çıkmadığı, ayrıca vandalizm ve kundaklama şüphesiyle arandığı öğrenildi.