Polis oyuncakları hem eğlenceli hem de eğiticidir. Çocuklar polis oyuncakları ile oynamayı severler. Çünkü oyuncaklar onlara kendilerini ifade etme ve çevrelerindeki dünyayı keşfetme özgürlüğü verir.

Polis oyuncak seti ve arabası ya da silahları olarak farklı çeşitlerde karşınıza çıkabilir. Böylece zengin çeşitlilikten faydalanıp çocuğunuz için en doğru olanı satın alabilirsiniz. Doğru polis oyuncakları için yazımızı okuyarak seçimlerinizi daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz. İşte polis oyuncakları hakkında aradığınız her şey…

Polis oyuncak çeşitleri

Polis oyuncaklarının zengin çeşitliliğe sahip olduğunu belirtmiştik. Piyasada binlerce polis oyuncağı var ve sizin ve çocuğunuz için doğru olanı seçmek biraz zor olabilir. Ama merak etmeyin. Küçük çocuklar için en iyi polis oyuncakları için sizlere en sevilenlerini belirteceğiz.

Çocukların oynamak için sabırsızlanacağı polis oyuncaklar arasında en popüler olanlar;

  • Oyuncak polis arabası (kumandalı, pilli, sürtmeli, ışıklı ve sesli)
  • Oyuncak polis seti
  • Oyuncak silahlar
  • Oyuncak polis malzemeleri (kostüm, silah, baret, bomba, bıçak, tank…)
  • Lego (parçalı) polis oyuncaklarıdır.

Polis oyuncakları ile çocuklar kendi düşüncelerine meydan okur ve onları yeni fikirleri keşfederler. Çocuklar, bu setler ile tek başlarına veya başkalarıyla birlikte saatlerce eğlenceli, yaratıcı oyunlar oynayabilirler. Özellikle hayal kurarak oynamaları onlar için çok iyidir. Çünkü hayal kurma, çocuk uzmanları tarafından şiddetle tavsiye edilir. Hayal kurma ve rol yapma, çocukların bilişsel ve duygusal büyümeyi kolaylaştırmasına yardımcı olur. Basit oyuncaklar gibi görünen polis oyuncakları çocukların gelişimleri için oldukça iyidir. Ebeveynler olarak çocuklarımız için en iyisini isteriz ve oynadıkları oyuncaklar da en iyileri içerisinde yer alır. Ancak en iyisi demek, pahalı anlamına gelmez. Kaliteli oyuncaklara da çok para harcamanıza gerek yok. Uygun fiyatlı olan birçok polis oyuncak oyun seti var.

Oyuncak polis arabası çeşitleri

Oyuncak polis arabası arayanlar için yaşa göre, gelişime göre ve oyuncağın özelliklerine göre yüzlerce çeşit bulabilirsiniz. Ancak en çok tercih edilen ve sevilen çeşitleri kumandalı, pilli, sürtmeli, ışıklı ve sesli olan oyuncak polis arabalarıdır.

Oyuncak polis seti  

Polis oyuncak setleri çok farklı tasarım ve modellerler üretilir. Birçoğu araç, figür, karakol, istasyon ve diğer polis malzemeleridir. Bu oyun setleri, çocuklara yeni fikirleri denemeleri ve keşfetmeleri için risksiz bir ortam sağlar. Çocuklar bu oyuncaklarla oynayarak hayal kurmaya başlayınca, yaşamdaki farklı rolleri aktif olarak keşfederler. Olayları farklı açılardan nasıl göreceklerini daha iyi fark eder ve kendileri ve çevrelerindeki dünya hakkında daha fazla şey öğrenirler.

Oyuncaklar arasında setler her zaman çok sevilir. Çünkü aranılan ve hatta daha fazlası set içerisinde yer alır. Ayrıca parça parça oyuncak aramak yerine kurulu bir düzen ile oynamak çok daha eğlencelidir. Bununla birlikte içindeki malzemeler bir kurguya uygun olarak üretilmiştir ve birbiri ile uyumludur.

Oyuncak polis malzemeleri

Oyuncak polis malzemeleri ile oynamak hem eğlenceli hem de eğiticidir. Hayal kurmak bu malzemeler ile oldukça kolaydır. Ayrıca hayal kurma, çocuklarınızın temel becerileri öğrenmesine ve geliştirmesine yardımcı olmanın en iyi yollarından biridir. Kendileri hakkında çok şey öğrenirler, kelime dağarcıklarını genişletir ve mantıksal becerileri geliştirirler. Bu faydalar, çocukların çocukların polis oyuncakları ile oynamaya başladıklarında keşif ettikleri ve geliştirdikleri yetenekler ve gelişimlerden sadece birkaçıdır. Çocuklarınız büyüdükçe çevrelerini keşfetmeye ve farklı roller üstlenmeye başlarlar. Ayrıca polis oyuncakları ile çocukların gelişimi hızlanır ve birçok konuda üretmeyi severler.

Polis Oyuncakları Nasıl Temizlenir?

Oyuncakları paylaşmak ve beraber oynamak çok eğlencelidir. Ancak küçük çocuklar oyuncakları genellikle ağızlarına götürürler. Bunu yapmak, enfeksiyon ve hastalıklara yakalanma risklerini artırır. Polis oyuncakları gibi oyuncaklar yerde veya bir nesnenin üzerinde oynanır. Çocuklarınız tarafından oyuncak polis arabası gibi çeşitler sürülürken kir, bakteri ve mikropları toplar. Bu mikroplarda ellerine ve ağızlarına ulaşabilir. Bu nedenle bu riski azaltmak ve kirli oyuncakları temizlemek gerekir.

Oyuncaklar düzenli olarak temizlenmelidir. Çünkü çocukları hastalık yapan bakteri ve mikroplardan korumak, oyuncakları belirli aralıklarla temizleyerek yapılabilir. Bu her ebeveynin yapması gereken bir temizliktir. Polis oyuncakları ile sadece polis oyunu oynanmaz. Oldukça esnek yani çok yönlü oldukları için çocukları onlarla birçok oyun kurup her gün farklı bir şekilde oynayabilirler. Böylece fazla oynandıkları için üzerlerindeki mikrop ve bakteri de artar.

Uzmanlar oyuncakların kirlendikleri gibi temizlenmeleri gerektiğini belirtir. Bu nedenle polis oyuncaklarının da temizlenmesi gerekir. Ancak hangi sıklıkta temizleneceği çocuğunuzun onlarla ne kadar çok oynadığına bağlıdır. Polis oyuncaklarını evinizin dışına getirirlerse, muhtemelen bu oyuncakları, oyuncaklarını evin içinde oynadıkları zamandan daha sık temizlemeniz gerekir. Bunun haftalık temizlik yeterli olacaktır. Hastalıkların yayılmasını önlemek için her hastalıktan veya hastalıktan sonra dezenfekte edilmesi de şiddetle tavsiye edilir. Bunun için buharlı temizleyiciler önerilir. Eğer buharlı temizleyiciniz yoksa, oyuncağın maddesine bakarak temizleyebilirsiniz.

İşte çocuğunuzun en sevdiği polis oyuncaklarını nasıl temizleyeceğinize dair birkaç adım ve ipucu.

Plastik Polis Oyuncakları

Polis oyuncaklarınız plastikten yapılmışsa ve bu oyuncaklar pille çalışmıyorsa, ister elde yıkayabilir isterseniz bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz. Polis oyuncaklarınızı temizlemeden önce oyuncak üreticinizin bakım talimatlarını okuduğunuzdan emin olun. Sıvı ile temas ettiğinde çıkartmalar ve bazı boyalar kolayca soyulabilir, bu nedenle bunları önceden bildiğinizden emin olun.

Plastik polis oyuncaklarınızı sıcak sabunlu suda elde yıkayabilirsiniz. Bir leğeni kullanabilir, sabunlu suyla doldurabilir ve polis oyuncaklarınızı hemen içine atabilirsiniz. Sünger veya temizleme fırçasıyla görünen kiri ovalayın. İnatçı lekeler sirke veya kabartma tozu veya sodyum bikarbonat kullanılarak çıkarılabilir. Bunlar için zamanınız yoksa polis oyuncaklarınızı bulaşık makinesine koyabilirsiniz ve makine tüm temizliği sizin için yapacaktır.

Ahşap Polis Oyuncakları

Ahşap polis oyuncakları temizlenirken bir sprey şişesine ve temiz bir beze ihtiyacınız var. Temizleme için doğal sabun ve ılık suyu sprey şişesinde hazırlayın ve ara sıra ahşap polis oyuncaklarınıza püskürtün. Tüm yüzeyleri silin ve polis oyuncaklarınızı sırılsıklam olacak şekilde temizliğinizi çok fazla püskürtmediğinizden emin olun. Ahşabın gözenekli olduğunu ve suyu ve herhangi bir sıvıyı emdiğini unutmayın. Belirgin kiri ve kiri çıkarmak için bir sünger veya kullanılmış bir diş fırçası kullanın. Gece boyunca havada kurutun veya varsa güneşte kurutun.

Polis oyuncakları nasıl seçilir?

Çocuklar nasıl olursa olsun oyuncaklar ile oynamayı çok severler. Bir şeyler üretmek ve hayal kurmak için polis oyuncaklarını kullanırlar. Polis oyuncakları arasından hangisi ile oynamayı seçerlerse seçsinler, öğrenme potansiyellerini en üst seviyeye yükseltmek için çocuklarımızın oyuncak seçimleriyle ilgilerini desteklemek oldukça önemlidir. Bu destek için aşağıdaki ipuçlarına göz atabilirsiniz.

  • Basit olan polis oyuncakları çok yönlü olanlardan daha iyidir. Kafa karışıklığına neden olmaz ve onlarla diledikleri gibi oynayabilirler. Eğer bulabilirseniz, ahşap olan polis oyuncaklarını tavsiye ederiz. Çocuklar oyuncağın özelliklerine bakarak oynamaktansa, kendi oyunlarını kurup o şekilde oynamayı severler. Bu nedenle özellikli oyuncak yerine basit olanları seçmek çocuklar için daha faydalı olacaktır.
  • Hayal etmeye teşvik eden polis oyuncalarını seçmelisiniz. Çünkü üreticilik erken yaşta teşvik edilmelidir. Öğrenmeyi ve gelişmeyi pek çok yönden kolaylaştırır ve çocuklarınız hayal kurmazlarsa çok şey kaçırırlar. Bu nedenle çocukların hayal kurma deneyimini geliştiren ve her oyun zamanını daha eğlenceli ve eğlenceli hale getiren çocuklar için polis oyuncakları gibi birçok oyuncak var. Özellikle de lego polis oyuncakları bu konuda oldukça iyi.
  • Doğru ve iyi oyuncak seçmek ya da satın almak kolay görünebilir ancak özellikle çok fazla seçenek varsa biraz zor olabilir. Polis oyuncakları geniş bir tasarım, stil ve renk yelpazesine sahiptir. Kendiniz ve çocuğunuz için doğru olanı seçmek, verdiğimiz detaylarla sizin için daha kolay olacaktır.
  • Polis oyuncak malzemeleri ya da seti seçerken dikkat edilmesi gereken ilk detay güvenli olmasıdır. Bu nedenle kaç yaşa uygun olduğuna bakmak ve ürün açıklamasını okumak oldukça önemlidir. Böylece oyuncağın çocuğunuz için ne kadar güvenli olduğunu daha iyi anlarsınız. Tehlike unsuru oluşturacak olan oyuncak çeşitlerinden uzak durmalısınız.
  • Polis oyuncakları seçerken bir başka yararlı ipucu da bütçe ayarlamaktır. Polis oyuncaklarına harcamak istediğiniz bir fiyat aralığı belirlemek, size seçim konusunda destek olacaktır. Çünkü fiyat belirleyince listeniz daralır ve gereksiz harcamaların önüne geçersiniz.  Oyuncağa ek olarak malzeme için ekstra bir bütçe ayarlamayı da unutmamanızı tavsiye ederiz.
  • Oyuncağı çocuğunuz çok sevse de onu almadan önce temizlik konusuna önem vermeniz gerekir. Çünkü temizlenmesi zor olan oyuncaklar bakteri oluşumuna neden olur. Bu nedenle bakteriden uzak durmak için temizlenmesi kolay olanları tercih etmenizi tavsiye ederiz.
  • Plastik oyuncaklardan çok ahşap olanları tercih etmenizi tavsiye ederiz. Ahşap oyuncaklar hem uzun ömürlü hem de dayanıklıdır. Ayrıca çevre dostudur. Ahşap gibi sürdürülebilir ve yenilenebilir malzemelerden yapılmış oyuncaklar satın alarak çevremize bakmalı ve çevresel nedenlere desteğimizi göstermeliyiz.

Polis oyuncakları ile oynamanın faydaları

Pek çok araştırma, çocukların oyun yoluyla öğrendiklerini ve oynamanın, bir çocuğun erken öğrenme ve gelişiminin önemli bir parçası olduğunu göstermiş ve kanıtlamıştır. Çoğu çocuk oyun oynayarak kendileri hakkında daha çok şey öğrenir ve kim olduklarını öğrenir. Çocuklar polis oyuncakları ile oyun oynamasalar bile zihinlerini genişletir ve çevrelerini gözlemleyerek ve bakarak dünyayı anlamlandırmaya çalışırlar. Oyunun çocukların enerjilerini harcamalarına da yardımcı olduğu doğru olsa da, oyun oynamak çocuklara birçok fayda sağlar. Çocukların öğrenme potansiyellerini en üst düzeye çıkarmak için polis oyuncakları gibi oyuncaklarla oynamasına izin vermek de aynı derecede önemlidir. İşte polis oyuncakları ile oynamanın faydaları…

  • Çocuklar her zaman çevrelerini keşfetmek ve yeni şeyler öğrenmek isterler. Çocuklar doğal kaşiflerdir ve sürekli olarak dünyanın etraflarında nasıl çalıştığıyla ilgilenirler. Ebeveynler olarak, çocuklarımıza çevrelerini anlamlandırma fırsatları sağlamaktan sorumluyuz ve bunu başarmanın oyun oynamaktan daha iyi bir yolu yoktur.
  • Polis oyuncakları küçük yaştaki çocukların gelişimi için mükemmeldir. Bu oyuncaklar, çocuklara arkadaşlarıyla veya kardeşleriyle tek başlarına farklı türde rol oynama seansları yapmalarına izin verir. Çocuklar rol oyununa girdiklerinde, deneyimlerine göre farklı roller oynarlar. Bu tür bir oyun, olayları çeşitli perspektiflerden görmelerini sağlar ve insanların birbirleriyle nasıl etkileşime girdiğini anlamaya başlarlar.
  • Polis oyuncaklarının birçoğu polis arabası, uçağı ve helikopteri şeklindedir. Çünkü çocuklar araç oyuncaklarıyla oynamayı severler. Basit oldukları için çocuklar onlara hayrandır. Bu oyuncakları el ve kollarının itme ve çekme hareketlerini kullanarak onları hareket ettirebilirler. Böylece ince motor becerilerini ve el göz koordinasyonunu geliştirirler. Bu nedenle, çocukların erken yaşta polis oyuncakları ile oynamasına teşvik etmek gerekir. İnce motor becerileri ve el-göz koordinasyonu, erken dönemde geliştirilmesi gereken en önemli becerilerden ikisidir. Bu iki temel beceri, çocukların bir gömleği iliklemek, yazmak için kalem kullanmak veya ayakkabı bağcığı bağlamak gibi belirli eylemleri gerçekleştirmelerini sağlar.
  • Polis oyuncakları ile oynayan çocuklar sosyalleşirler. Birbirleri ile oynarlar. Dil ve sosyal iletişim becerileri de gelişir. Aynı zamanda duygusal gelişimlerine de yardımcı olur. Başkalarıyla oynamak aynı zamanda erken liderlik niteliklerini de besler çünkü bazı çocuklar diğerlerine liderlik eder ve nasıl oynamak istediklerini kendileri belirler. Çocuklar ayrıca çok çeşitli duygular yaşar ve korku, öfke ve kaygı gibi güçlü duygularla nasıl başa çıkacaklarını öğrenmelerine yardımcı olur. Diğer çocuklarla oynamak, çocuklara sabırlı olmayı ve akran gruplarıyla koordineli olmayı öğreten sırayla oynamayı da içerir.
  • Kelime dağarcıkları genişler. İletişim kurmayı öğrenirler. Böylece kendilerini daha iyi bir şekilde ifade ederler.
  • Polis oyuncakları ve özellikle lego polis oyuncak setleri ile oynayanların hayal dünyalarını genişler. Çünkü bu oyuncaklar ile farklı bir role girmek çok kolaydır. Rol oynarken çözmeleri gereken en temel sorunlar, zorluklara ve hedeflere dayanmaktadır.
  • Polis oyuncakları ile oynarken üretim yetenekleri gelişir, mantık becerileri olumlu yönde etkilenir. Çocuklar oyun oynarken hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını düzenli olarak kullanırlarsa bu becerilerini daha da geliştireceklerdir. Sağlam problem çözme becerilerine sahip çocuklar, okula başladıklarında ve daha sonraki yaşamlarında zorluklarla karşılaşabilirler.
  • Polis oyuncakları ile oynamanın bir diğer faydası da sosyal becerilerin gelişmesidir. Böylece empati kurarlar.

Sonuç olarak, evet, polis oyuncakları hayal kurmak, yeteneklerini geliştirmek ve onlar açısından birçok konuda oldukça için iyidir. Bu nedenle, çocuklarınızı yaratıcı oyunlara katılmaya teşvik etmek için iyi rol yapma oyuncakları arıyorsanız, polis oyuncak setlerinden başka bir yere bakmaya gerek yok.