10 aydır tutuklu olan Grup Yorum üyesi Dilan Poyraz’ın evi, polislerce basıldı. Baba Poyraz, “Polisler nasıl olur da Dilan’ın tutuklu olduğunu bilmez. Korku imparatorluğu yaratmaya çalışıyorlar” diye tepki gösterdi.

Cumhuriyet'ten Zehra Özdilek'in haberine göre Gebze Cezaevi’nde 10 aydır tutuklu bulunan Grup Yorum üyesi Dilan Poyraz’ın evi, önceki gün terörle mücadele polisleri tarafından basıldı.

Poyraz’ın kanser hastası olan annesine kızı hakkında arama kararı olduğu söylendi. Poyraz’ın babası Ali Poyraz, “Polisler nasıl olur da Dilan’ın 10 aydır tutuklu olduğunu bilmez. Bizi taciz etmek Dilan’ı da kortkutmak için böyle yapıyorlar. Kızı tutuklu, kendisi kanser hastası olan bir anneye, dalga geçer gibi ‘kızınız hakkında arama kararı var’ deyince ellerine ne geçiyor” diye konuştu.

Kapılarına gelen polislerin “Dilan’ın Türkiye genelinde arananlar listesinde olduğunu” söylediklerini dile getiren baba Poyraz, “Kızım ne yaptı? Şarkı söylemekten başka ne yaptı?’ dedim. Bilgi vermediler. Tutuklu olduğunu savcılığa bildireceklerini söylediler. Kızımın nerde olduğu belli, niye tekrar evimize geliyorlar?” diye sordu.

Poyraz kızının korkularının yersiz olmadığını, tahliye edildiği an kapıdan tekrardan alınacağını düşündüğünü kaydederek, şöyle devam etti: “Yalandan ifadeler oluşturacaklar. Dosyada bir şey yok. Tahminlerimizi bu olay doğruluyor. Eşim polisleri görünce tanıdı. Dilan’ı daha önce gözaltına alan polislerdi. Hastalığı nedeniyle zor günler geçiriyor, bir de bu duruma daha çok üzüldü. Bir annenin umutlarını kırmaya çalışıyorlar. Bir babanın kızı için hayallerini yıkıyorlar. Gazetelere demeç verdiğim için beni de alacaklar. Kızım cezaevinde erirken benim burada susup oturmamı bekliyorlar. Ama sumayacağım.”

ENSTRÜMANLARI VERİLMİYOR

Grup Yorum’dan gazetemize yapılan açıklamada ise “AKP iktidarının grubumuza yönelik baskıları ve saldırıları sonucu 11 üyemiz tutuklandı. Bu baskı ve saldırılar, hapishanede de devam ediyor. Arkadaşlarımızın kıyafetleri, kargoları, kitapları, enstrümanları verilmiyor. Sohbete çıkarılmıyorlar, sohbet hakları engelleniyor. Yolladıkları ve kendilerine yollanan mektuplara ya el konuluyor, ya da yazıların üstü çiziliyor. Ulaşan az sayıda mektup ise gecikmeli olarak veriliyor. Birçok hapishanede arkadaş görüşleri keyfi olarak yapılmıyor. Tedavi hakları engelleniyor. Sürekli farklı illere sürülüyorlar. 2 hafta önce Silivri 9 No’lu Hapishane’de, aralarında 6 Grup Yorum üyesinin de bulunduğu özgür tutsaklar, farklı hapishanelere işkence ile sürgün edildiler” denildi.