Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encu, kamera kayıtlarında bu durumu fark ettiklerinin bilgisini verdi.

Görüntülere yansıyan durumu paylaşan Encu, “Bu kişi 1 Mayıs günü akşam dört buçuk gibi il binasına giriş yapıyor. İl binasının kapısında ise iki sivil polis var. Bu iki sivil polisin üzerinde polis yelekleri vardı. Ve binaya giren bu kişi, bu iki polisin gözetiminde binaya girdi. Çünkü binaya girerken sivil polislere ‘burası mı’ şeklinde işaret ediyor görüntülerde” dedi.

‘POLİSLERLE SOHBET ETTİ’

Binaya giren kişinin kapıyı nasıl açtığının görüntülere yansımadığını ifade eden Encu, bu kişinin içeride yaklaşık 7 dakika kaldığını söyledi.

Bu kişinin daha sonradan binadan çıkıp iki sivil polisin yanına geldiğini ifade eden Encu, “Bu kişi binadan çıkıp polislerin yanına geldi ve yaklaşık 2 dakika onlarla sohbet etti. Sonradan uzaklaşıp gidiyor” diye konuştu.

Binalarına giren bu kişinin polis olduğunu düşündüklerini söyleyen Encu, “Görüntülerden anladığımız kadarıyla belinde silah var. Bu kişi kimdir, hangi amaçla binamıza girdi, kapıyı nasıl açtı, bilmiyoruz ama bizim okumamız bu kişinin binamıza girme amacı bir suikast planlaması olduğu yönünde. Çünkü bu kişi silahlı ve polisle diyaloğu var. Yaptığı konuşmadan polisin bu kişiyi daha önceden tanıdığı belli” diye konuştu.