Üniversite öğrencisi Tevfik Caner Ertay’ın Eskişehir’deki Gezi Parkı direnişi sırasında dövüldüğü ve polis otosunun bagajında gezdirildiğine ilişkin hazırlanan rapordan bir skandal daha çıktı.

Radikal'den İsmail Saymaz’ın haberine göre, polis müfettişi raporunda, önleyici dinleme kapsamında takip edilen Tevfik Caner Ertay’ın eski otogar binasında saklandığının belirlendiği, daha sonra dövüldüğünün tespit edildiği belirtildi.

Raporda, polisler Adem Arslan, Ahmet Kızıl ve İzzet Erkan’ın gelip Ertay’ı yakaladığı ve ‘darp ederek’ eski otoparkın avlusuna indirdikleri ifade edildi.

Avluda komiser yardımcısı Murat Umutlu ile polisler Mevlüt Saldoğan, Ömer Faruk Albayrak, Emre Koç, Mehmet Nuri Eliaçık ve Adil Çavdar’ın beklediği kaydedildi.

Arslan, Erkan ve Kızıl’a ‘emniyet binalarına getirilenleri dövmek’ten 12 ay süreli, 4 polis hakkında ‘amirlerden bilgi saklamak’tan 4 ay kısa süreli, Aygün, Karayel ve Umutlu hakkında ise ‘hizmet içinde resmi sıfatının gerektirdiği saygınlığı ve güven duygusunu sarsacak eylem ve davranışlarda bulunmak’tan 16 ay süreli durdurma cezası talep edildi.

Raporun, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na da gönderildiği ifade edildi.