Gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin aileleri, kendilerini polis olarak tanıtan kişiler tarafından arandıklarını ve "çocuğunuza sahip çıkın" yönünde uyarıldıklarını söyledi.

Medyascope'tan Fırat Fıstık'ın haberine göre, aileler "0506" ile başlayan bir numaradan arandıklarını belirterek “Aba altından sopa gösterildiğini”, korkutulmaya çalışıldıklarını düşünüyor.

Aileler, bu süreçte eylemlere katılan öğrencilere yapılanları hukuksuz bulduklarını, çocuklarının demokratik tepkilerini desteklediklerini belirtti. Boğaziçi Avukat Koordinasyonunda avukat Tüten Ateş, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Tüten Ateş, şu ana kadar aranan kişilerin tamamının, gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin aileleri olduğunu söyledi. Ateş, gözaltına alınan öğrencilerin aileleri dışındaki kişilerin de aranıp aranmadığına dair net bilgiye sahip olmadıklarını ancak en az 20 ailenin bu şekilde arandığını, aranan kişilerin sayısının ise sürekli arttığını belirtti.

Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden bir öğrencinin annesi şunları söyledi: “Salı günü (9 Şubat) aradılar. Arayan kişi, polis memuru olduğunu söyledi. İsmini de Can olarak paylaştı. Önce ‘Evlatlarınıza sahip çıkın’ dedi. Ben de ‘Ne anlamda?’ dedim. ‘Yanlış şeyler yapıyorlar’ dedi. Bunun üzerine ben de ‘Kızım üniversite öğrencisi. Kendisi, aklı, vicdanı oturmuş bir birey’ dedim. ‘Evlatlarımız diyorsunuz ama siz benim evladımı hoş bir şekilde almamışsınız, siz kendi evlatlarınıza böyle mi davranıyorsunuz?’ diye sordum. Sonuçta alındıkları zaman bize bilgi verilmesi gerekirdi. Gözdağı verir gibi, ‘Evlatlarınıza sahip çıkın’ ne demek? Böyle davranışlarla gençleri rencide ediyorlar.” (

Kaynak:Haber Merkezi