Gezi Parkı gösterileri sırasında plastik mermiyle gözünü kaybeden Volkan Kesanbilici'nin açtığı tazminat davasında savunma yapan Emniyet, "Kesanbilici'nin kendi kusuru sonucunda gözünü kaybettiğini" öne sürdü.

İstanbul 'da, Gezi Parkı gösterileri sırasında bir polis panzerinden atılan plastik mermiyle gözünü kaybeden Volkan Kesanbilici, İçişleri Bakanlığı aleyhine tazminat davası açtı.

İsmail Saymaz'ın radikal'de yer alan haberine göre Emniyet Genel Müdürlüğü yaptığı savunmada, Kesanbilici'nin kendi kusuru sonucunda gözünü kaybettiğini savundu.

Kesanbilici'nin gözünden plastik mermi parçaları çıkarılmasına ve bu parçalar savcılığa teslim edilmiş olmasına rağmen Emniyet, "Bizde içi bilye ile dolu plastik mermi yoktur" dedi.

Emniyet ayrıca, Kesanbilici'nin plastik mermiyle yaralanmasının kendi iddiasından ibaret olduğunu savundu.

Polisin yasal görevini yerine getirdiği ileri sürülen savunmada, "Zarar verici olay, idarenin kusurundan değil, davacının kusurundan meydana gelmiştir" denildi.

Emniyet, "kanunun verdiği bir yetkiye dayanan ve bu yetkinin sınırları içinde kalan bir fiilin zarara yol açsa bile hukuka aykırı sayılmayacağını" belirterek, davanın reddini istedi.

Bir göz için istenilen 100 bin TL'lik manevi tazminatın sebepsiz zenginleşmeye yol açacağını iddia eden Emniyet, 250 bin TL maddi tazminat için "hangi kıstaslara göre ileri sürüldüğü belli olmayan afaki talep" yorumunu yaptı.