Cezaevlerindeki PKK ve PAJK'lı tutuklular Kobani için açlık grevine başlayacaklarını duyurdular.

Cezaevlerindeki PKK ve PAJK'lı tutuklular adına açıklama yapan Deniz Kaya, Kobani'ye yönelik IŞİD saldırıları ve AKP hükümetinin Kobani'ye dönük tutumuna karşı açlık grevine başlayacaklarını açıkladı.

Açıklama şöyle:

"Kürt halkının özgürlük kazanımlarını koruma ve Kobanê'deki destansı direnişi, soykırım tehdidine karşı kahramanca direnen halkımızı selamlıyor şehit düşen yoldaşlarımıza, halkımızın onurlu evlatlarına bağlılığımızı, nerede olursak olalım zafere kadar direnişle sürdüreceğimizi ifade ediyoruz.

Önder Apo'nun felsefesi ve halkımızın direniş ruhu, Ortadoğu toplumlarına alternatif bir yaşam şansı olurken Rojava devrimi ve devrimin kalbi Kobanê direnişi bunun somut ifadesidir. Zira Kobanê ve Rojava devrimi kapitalist devletlerin sınırlarını aşarak büyük bir moral yaratmıştır. Yani kapitalist moderniteye karşı yeni bir yaşam çığlıdır.

Kendisine alternatif hiçbir yaşam şansı tanımayan güçler, bundandır ki Kobanê'yi soykırımla baş başa bırakmıştır. IŞİD çetesi, uluslararası güçlerin, özelde T.C devletinin palazlandırdığı, belli bir strateji temelinde kullanılan bir katil çetesi olduğu herkesin malumudur. Ortadoğu'yu dizayn etmek kargaşa ve kaos yaratarak, demokratik dinamikleri tasfiye ve ortadan kaldırmak için yaratılmıştır IŞİD. Dolayısıyla şeklen oluşturulan koalisyonun amacı IŞİD'i bitirmek, yok etmek değil, kendi çıkarları doğrultusunda, denetiminde tutarak kullanmaktır.

IŞİD çetelerini sınırdan geçirerek halkımıza saldırtan, Kobanê'nin düşmesini IŞİD'i destekleyerek sağlayan bir hükümet çözümden yana olamaz. AKP hükümeti bilmelidir ki, Kürt halkı Kobanê direnişinde AKP'den medet uman bir pozisyonda değildir. Önder Apo ile yürütülen görüşmelerin bir gereği olarak IŞİD çetelerine hamilik yapmaktan vazgeçmeli, geçişleri engellemelidir. Samimiyet göstergesi bu olacaktır. Zira AKP hükümeti Rojava'nın ve Kürt halkının meşru statüsünü tanımadığı için DAİŞ'e sınırlarını kullandırtmaktadır. T.C Kobanê'nin düşmesini istemiyorsa PYD ve Rojava'nın statüsünü tanımalı ve yardım koridordu açarak bunun zeminini hazırlamalıdır. Kürt halkı AKP'den yardım dilememekte, aksine Kobanê'de yapılmak istenen soykırımı kolaylaştıran, zemin sunan tutum ve politikalardan derhal vazgeçmelidir. Rojava devrimi Kürdistan devrimidir. Kobanê ise Rojava devriminin kalbidir. Kobanê'ye saldıran IŞİD çeteleri ve arkasındaki güçler, tüm Kürdistan'a ve Kürtlere saldırıyor demektir. AKP bunu bilerek tutumunu belirlemelidir. Aşikar olan IŞİD destekçiliğinden vazgeçmelidir.

Halkımıza çağrımız; Gün Kobanê etrafında sınırsız bir direnmenin, kenetlenmenin günüdür. Her koşulda yüzümüzü Kobanê'ye dönerek yazılan kahramanlık destanının kendisi olduğumuzu göstermenin zamanıdır. Günlerdir devam eden serhildanları selamlıyor, bu temelde onurlu Kürt halkını ve dostlarını, demokratik kamuoyunu direnişi büyütmeye çağırıyoruz."

'TALEPLER KARŞILANMAZSA EYLEMLERİMİZ RADİKALLEŞİR'

Taleplerinin yerine getirilmesi için süresiz-dönüşümlü açlık grevine girecekleri bilgisini paylaşan Kaya, eylem gerekçelerini ve taleplerini ise özetle şöyle sıraladı:

* Bizler PAJK'lı ve PKK'li tutsaklar olarak her koşulda direnen halkımızın, YPG ve YPJ savaşçılarının yanında olduğumuzu, bu direnişin bir parçası olmak.

* AKP-DAİŞ işbirliğini, uluslararası güçlerin harekete geçmemesini protesto etmek, AKP'nin polisinin halkımızın serhildanlarına düşmanca tutumunu kınamak amaçlı süresiz dönüşümlü açlık grevine başlıyoruz.

* 15 Ekim'den itibaren başlayacak eylemimizi, Kobanê üzerinde soykırım tehdidi sürdükçe, AKP-DAİŞ işbirliği devam ettikçe, AKP hükümeti Rojava'ya yardım koridoru açana kadar sürdüreceğimizi ve taleplerimiz yerine gelmezse eylem hattımızın radikalleşeceğini duyuruyoruz.

* Halkımız bilmelidir ki bizler zindanda olduğumuz için açlık grevine giriyoruz, ailelerimize ve halkımıza çağrımız her yerde radikal serhildanlarla AKP-DAİŞ işbirliğini teşhir etmeli, Kobanê direnişine katılmalıdır.

Taleplerini içeren mektup ve faksları eylemleri boyunca, Cumhurbaşkanlığı, Adalet Bakanlığı ve uluslararası kurumlara göndereceklerini söyleyen Kaya, "Saraların, Kemallerin, Arinlerin fedai ruhu, Önder Apo'nun felsefesinin aydınlığıyla; halkımzı selamlıyor şehitlere bağlılığımızı yineliyoruz" ifadelerine yer verdi. (DİHA)