Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında  PKK’ye katılan çocukların kaçırıldığı iddiasıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. PKK bu suçlamalara karşı yaptığı açıklamada  “çocukların kaçırıldığı” yönündeki iddiaların psikolojik savaş ürünü olduğunu belirtti.

Son günlerde özellikle AKP ve medya tarafından sık sık gündeme getirilen “çocukların kaçırıldığı” iddialarına PKK’den yanıt geldi. Türkiye’nin çocuklar için tehlikeli bir ülke olduğunu belirten PKK, gerilla saflarına katılanların yaş sınırının belli olduğunu ve bu konuda uluslararası sözleşmelere uyulduğunu söyledi.

'YAŞ SINIRINA UYMAYANLAR GERİ GÖNDERİLİYOR, ANCAK..'

PKK’nin açıklamasında; "çözüm süreci ile birlikte Kürdistan gençlerinin PKK’ye katılımının yoğunlaştığı, bunun Türkiye Devleti’ni rahatsız ettiği ve bazı aileleri kullanarak Kürdistan gençliğinin katılım hızını düşürmeye ve katılımları muğlaklaştırmaya dönük çabalar sergilendiği" vurgusu yapıldı.

PKK’den yapılan açıklamada; “her şeyden önce belirtiyoruz ki, PKK’nin gerilla saflarına katılan herkes gönüllü bir biçimde kendisi katılmaktadır. Gönüllü olmaması durumunda zaten bir kişiyi saflarımızda tutmamız mümkün değildir. Bu nedenle şimdiye kadar hiç kimse kaçırılmamıştır, katılan herkes gönüllü ve kendi öz iradesiyle katılmaktadır” ifadelerine yer verildi.

PKK’ye katılım yaş sınırının belli olduğu belirtilen açıklamada, yaş sınırına uymayanların geri gönderildiği vurgulandı. Ancak işkenceyle karşılaşmış çocukların geri gönderilmediği bunun nedenin de Türkiye’deki kanunlar ve cezaevi koşullarından kaynaklandığı belirtildi. Yaş sınırına uymayıp işkence ile karşılaşmış çocukların çatışma ortamına sokulmadığı vurgulanan açıklamada söz konusu çocukların çatışma dışı alanlarda eğitildikleri belirtildi.

Açıklamada bu propagandaya karşı herkes duyarlı olmaya davet edildi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuya ilişkin yaptığı açıklama şunları söylemişti:

“15 yaşında çocukları dağa kaçırılan annelerin babaların bu feryadını, tüm Türkiye’nin dünya medyasının görmesini isterdim. Neredesin dünya medyası? Galatasaray lisesinin önünde oturma eylemi yapanları yazardınız, çizerdiniz. Peki yavruları dağa kaçırılan bu anneleri niye görmüyorsunuz? Türkiye medyası, bir kısmını tenzih ediyorum. duyarsız kalanlara sesleniyorum, siz niye görmüyorsunuz? Ey BDP HDP siz neredesiniz? Hani zaman zaman gidip anlaşıp alıyorsunuz geliyorsunuz ya. Bu annelerin yavrularını da alın gelin bakalım. Alıp geleceksiniz, alıp gelmediğiniz takdirde bizim B planımız C planımız devreye girer.

Terör örgütünden kaçan üç kızın işkenceyle öldürülmesi unutulmadı. Askerimizin teröristle diyaloğu henüz hafızalardan silinmedi. Doğulu Güneydoğulu anneler artık yüreklerini ortaya koyuyorlar. Bu itirazın bu feryadın duyulmasını annelerin haklı mücadelesinin desteklenmesini diliyoruz. Özellikle Oya ve Mine Hanım kardeşlerime, grup başkan vekili kardeşlerime oradaki kardeşlerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum.” (İMC TV)