PKK'nin silahlı kanadı olan HPG (Hêzên Parastina Gel-Halk Savunma Güçleri ), Hakkari'nin Şemdinli İlçesi sınır hattında yeni mevziler yapmak üzere askeri yığınak yapıldığı ve aynı bölgede gerilla alanlarının bombalandığı yönünde açıklama yaptı. Yapılan açıklamada askeri hareketliliğe ağır silahlarla yanıt verildiği duyuruldu

Özgür Gündem'de yer alan habere göre; HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "10-11 Nisan tarihleri arasında TSK, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi sınır hattında bulunan Gırana Karakolu ve çevresinde yeni mevziler yapmak üzere yoğun askeri sevkiyat yapmıştır" denildi.  Açıklamada, askeri hareketliliğe gerillaların karşılık verdiği ve ardından da bölgenin havan ve obüslerle bombalandığı bildirildi.

"11 Nisan tarihinde gerilla güçlerimiz ise bu güçlere ağır silahlarla cevap vermiştir" diye devam eden açıklamada, kobra tipi helikopterlerin çevreye ateş açması ve insansız hava uçaklarının da bölgede uçuşlarıyla hareketliliğin devam ettiği belirtildi.

HPG açıklamasında, 11 Nisan sabah saatlerinde Skorsky tipi helikopterlerin Diyarbakır'da da yoğun keşif uçuşu gerçekleştirdiği bilgisini verdi.

Açıklamaya göre gerillalar burada da uçuşlara karşılık verdi. Açıklamada, "Güçlerimizin bu uçuşlara karşılık vermesi sonucu  Skorsky helikopterler alandan uzaklaştırılmıştır." denildi.