Yüzük, hiç şüphesiz hayatımızdaki en değerli aksesuarlardan birisidir. Bazen evlilik tekliflerinde kendisini gösteriyor bazen şık bir hediye olarak bazen ise nişan, söz gibi hayatın dönüm noktalarında. Pırlanta yüzükler ise bu tarz özel günlerin vazgeçilmez hediyelerinden birisi olarak ön plana çıkıyor. Tektaş yüzüklerden daha farklı modellere kadar birçok pırlanta yüzük, kadınların hayallerini süsleyen en değerli taşlardan, peki ama bu değerli taşları nasıl ilk günkü gibi parlak ve canlı kullanabiliriz? İşte size bu yazımızda pırlanta yüzüklerin zarar verilmeden nasıl parlatabileceğinizi anlatacağız.

  1. Sıvı deterjan ile temizlik

Her ne kadar sıvı deterjan ile pırlanta temizliği tavsiye edilen yöntemler arasında yer almıyor olsa da kısa sürede sonuç almak için en iyi yollar arasında görülüyor. Ufak bir kabın içerisine önce ılık suyla doldurun ardından ekleyeceğiniz çok az miktardaki sıvı deterjanı köpürtmeniz gerekiyor. Bu işlemden sonra yüzüğünüzü suya batırıp bir süre beklettikten sonra bir diş fırçası veya benzeri bir yumuşak başlı bir fırça yardımıyla bastırmadan fırçalayın. Son olarak ise bir bezle yüzüğünüzü silip parlaklığın keyfini çıkarabilirsiniz.

  1. Özel temizlik ürünlerini kullanarak temizlik

Pırlanta temizliği için özel olarak üretilmiş kimyasal sıvılar pırlanta yüzüğünüzü temizleyebilirsiniz. Kutu üzerindeki talimatları uygulayarak aşkınızın en değerli sembollerinden birisi olan pırlanta yüzüğünüzü temizleyip gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

  1. Amonyak kullanarak temizlik

Pırlanta temizliğindeki etkili bir diğer temizlik yöntemi ise amonyak kullanılarak yapılıyor. Amonyak, sıcak su, fırça, eldiven ve deterjan kullanarak evinizde kolayca yüzük temizliği yapılması mümkün. Bir kabın içerisine koyacağınız sıcak su içine su bardağının çeyreği kadar amonyak ekleyip yaklaşık 30 dakika pırlanta yüzüğünüzü içinde bekletin. Ardından ise yüzüğü, ilk maddede söylediğimiz şekilde yapacağınız karışımın içine koyun ve aynı adımları uygulayarak yumuşak bir fırça yardımıyla fazla bastırmadan yüzüğünüzü temizleyip kuruması için bırakın. Bu yöntemle yüzüğünüz ilk günkü kadar parlak ve göz alıcı hale gelecek.

Sizde bu üç yöntemi kullanarak, evinizde kolayca yüzükleri ya da diğer pırlanta aksesuarlarınızı parlatabilir böylece herkesin mücevherlerinize hayranlıkla bakmasına sağlayabilirsiniz.