Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanık Cemal Metin Avcı hakkında 13. duruşmada karar verildi.

Davanın 13. duruşması Muğla 3. ağır ceza mahkemesinde görüldü.

Suça iştirakle yargılanan kardeşi Mertcan Avcı için de aynı ceza talep edildi. Daha önceki duruşmalarda Avcı'nın annesi, babası, iş ortağı ve eski eşine “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” iddiaları yöneltilmişti. 13'üncü duruşmada 6 sanık son sözlerini söyledi.

Sanık Cemal Metin Avcı, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Cemal Metin Avcı isimli erkeğe verilen müebbet hapis cezası haksız tahrikle 23 yıla indirildi.

Mahkeme heyeti, 23 aydır tutuklu Avcı'ya 23 yıl hapis, tutuksuz sanık kardeşi Mertcan Avcı, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın ise beraatine karar verdi.

CEMAL METİN AVCI: VİCDANIM RAHAT

Davanın 13'üncü duruşması, Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya sanık Cemal Metin Avcı, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanıklar Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı, Gültekin'in babası Sıddık ile annesi Şefika Gültekin ile taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmaya diğer sanıklar Cemal Metin Avcı'nın eski eşi Eda Karagün, babası Selim Avcı, annesi Ayten Avcı, iş ortakları Şükrü Gökhan Orhan ise katılmadı.

Son sözü sorulan Cemal metin Avcı, Gültekin’i kendisine şantaj yapmakla suçlayarak,  katliamı ağır tahrik altında işlediğini iddia etti. Katliamı yalnız işlediğini ileri süren fail, “Mahkeme heyeti benim gerçeği söylediğimi biliyor. Hiçbir gözaltı kararı bile olmadan suçumu itiraf ettim. ‘Canavarca hisle’ hareket etmedim. Bu konuda benim vicdanım rahat mahkeme heyetinin de olsun" savunması yaptı.

''SANIK 14,5 YIL HAPİS YATACAK''

Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı'ya verilen 'haksız tahrik' indirimine Gültekin Ailesi'nin avukatı Rezan Epözdemir, "Bugün burada hukuk ölmüştür, adalet ölmüştür. Bugün Muğla'da adalet ölmüştür" diyerek tepki gösterdi.

Epözdemir, "Diri diri yakıyor, gömüyor, bütün delilleri değiştiriyor, kimsenin inanmadığı bir kurgu savunmaya mahkeme itibar edip haksız tahrik indirimi uyguluyor" ifadelerini kullandı.

Rezzan Epözdemir "Sanık Cemal Metin Avcı, 14,5 yıl hapis yatacak'' açıklamasında bulundu.

KARARA TEPKİ GÖSTERİLİYOR

Gültekin'in babası Sıddık Gültekin, Tele1 yayınında "Karşı taraf maddiyat açısından daha güçlüydü. Türkiye'de adalet yok, ölmüş. Verilen cezayı kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Cumhurbaşkanı hani bu işin takipçisi olacaktı? Bu, Dolmabahçe'de kadın cinayetlerine karşı verilen iftar yemeğine benzemez. Gelsin Muğla'da görsün, defalarca söyledik... Artık diyecek bir şey bulamıyoruz. Böyle adalet mi olur? Bir üniversite öğrencisini diri diri yakan birine 23 yıl ceza verilir mi? Ben artık isyan ediyorum, isyanım öyle büyük olacak ki 10 yıl herkes tarafından konuşulacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2020 yılında yaptığı açıklamada, "Pınar Gültekin’i katleden caninin hak ettiği en ağır cezayı alacağından şüphem yoktur. Davanın bizzat takipçisi olacak, bir daha asla yaşamak istemediğimiz kadına şiddetin son bulması için Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak ne gerekiyorsa yapacağız." demişti.

NE OLMUŞTU?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencisi Pınar Gültekin 16 Temmuz 2020’de kayboldu. Cinayetle 21 Temmuz 2020’de gözaltına alınan Cemal Metin Avcı, Pınar’ı boğarak öldürdüğünü, cesedini bağ evindeki varile koyup yaktığını, üzerine de beton döktüğünü söyledi. Avcı’nın gösterdiği yerde, Pınar’ın yanmış cesedine ulaşıldı.