Dünyanın en başarılı yüzücüleri arasından yer alan aslında Michael Phelps’in sevgilisi Lianne Chandler’in cinsiyet değişikliğiyle ilgili açıklaması, Türkiye medyası tarafından ayrımcı ve hakaret içerikli başlıklarla yansıtıldı.

Chandler’in, interseks doğduğu, ancak hiçbir zaman kendini erkek hissetmediği, genç yaşlardan itibaren testosteron engelleyici ilaçlar alarak, cinsiyet değişikliği ameliyatı geçirdiğine dair açıklaması, Türkiye medyasında, “Michael Phelps’in sevgilisi erkek çıktı!” başlıklarıyla verildi.



TOPLUMSAL CİNSİYETTEN BİHABER MEDYA

Toplumsal cinsiyet kavramından uzak, transları ve interseksleri ötekileştiren ve hakaret içerikli başlıklar atılan bu haberler, bir anda sosyal medyanın gündemine oturdu.

20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü’ne denk gelen bu haberler, bazı okuyucular tarafından translara hakaret içerdiği ve ayrımcı ifadeler kullanıldığı gerekçesiyle milletvekillerine şikayet edildi.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal da paylaşılan haberlerin ardından resmi Twitter adresinden, ayrımcılık içeren programlar hakkında RTÜK’e yazılı soru önergesi vereceğini açıkladı.

dokuz8haber/Sibel Yükler