ABD merkezli ilaç şirketi Pfizer, Covid-19 konusunda aşı karşıtlarına ve komplo teorilerine karikatürle yanıt verdi. Şirketin hesabından yapılan paylaşımda, bilimin insanlığı 'çılgın komplo teorilerinden' koruduğunu gösteren bir görsel kullanıldı. Twitter paylaşımında kullanıcıların yanıt vermesini sağlayacak seçenek de kapatıldı.

Karikatürün ilk bölümünde insan şeklinde ve üzerinde 'İnsan beyni' yazan bir görsel var. Bu 'insan beyni', 'çılgın komplo teorileri' yazılı bir baloncuğa doğru uzanıyor. İkinci kısımda ise 'insan beyni'nin arkasından pembe bir karakter, yani 'bilim' sarılıyor. 'Bilim Kazanacak' etiketiyle yapılan paylaşımda karikatüre şu ifadeler eşlik ediyor: "Bu günlerde yanlış bilgiler yüzünden aklınız kolayca karışabilir ama endişelenmeyin... Sizin arkanızda bilim var."

Pfizer CEO'su Bourla, NATO destekli bir düşünce kuruluşu olan Atlantik Konseyi'ndeki konuşmasında 'küçük bir grup insanın' covid-19 aşılarıyla ilgili yalan yanlış bilgiler yaydığını söylemiş, "Bunu yapanlar birer suçlu çünkü ciddi anlamda milyonlarca cana mal oldular" demişti.

Kaynak: Sputnik