Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu'na 280 gün hak mahrumiyeti, kulübe de 2 maç seyircisiz oynama cezaları verildi.

Trabzonspor-Gaziantepspor maçının ardından yaşananlar nedeniyle Bordo-mavili kulübü ağır cezalar geldi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), TFF Başkan Vekili İbrahim Usta'ya 1 yıl 6 ay, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na 280 gün hak mahrumiyeti, Trabzonspor Kulübü'ne de 2 maç seyircisiz oynama cezaları verdi.

Perşembe günü oynanan Trabzonspor-Gaziantepspor maçının ardından hakem Çağatay Şahan ve yardımcıları stadyumdan sabaha karşı saat 04:00 sıralarında ayrılabilmişti.

Hakemin kendileri aleyhine kötü kararla verdiğini düşünen yöneticiler, başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun talimatıyla hakemlerin soyunma odasından çıkmasını izin vermemişti. Yüzlerce taraftar da stat dışında hakemler aleyhine tezahüratta bulunmuştu.

Yöneticiler 4 saat boyunca İstanbul'dan Trabzon'a özel uçakla gelmek için yola çıkan başkan Hacıosmanoğlu'nu beklemiş, Hacıosmanoğlu da daha sonra yöneticileri arayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini aramasından dolayı hakemlerin bırakılmasını istemişti.

Türk futbolunda ilk defa yaşanan bu durumun ardından TFF soruşturma açmıştı. (Al Jazeera)