Petrol-İş Sendikası'nın sürdürdüğü toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle eylem başlatan Petkim işçilerine destek ziyaretleri devam ediyor.

Petkim işçilerinin üç gündür sürdürdüğü eyleme destek amacıyla Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı, bazı sendika yöneticileri, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Aliağa Muhtarlar Birliği üyeleri ile bazı muhtarlar, Kesk Şubeler Platformu üyeleri ziyaret etti. Petkim işçilerinin eylemine Tüpraş işçileri de destek verdi.

Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, sendikaya üye Petkim çalışanlarının eylem meraklısı olmadıklarını, mecbur kaldıkları için eylem ile seslerini duyurmaya çalıştıkların söyledi. İşçilerin haklarını aramak için eylem yaptıklarını belirten Öztaşkın, ''Petkim'in ürettiği ürünlerin satışını engelleme gibi bir merakımız da yok. Biz Petkim'in uluslararası rekabette hangi zor şartlarda yarıştığının bilincindeyiz. Rekabetçi, sürdürülebilir bir ücret sisteminden bahsediyorlar. Ama arkadaşlarımızın da rahat yaşayabilecekleri bir ücret sistemi de gereklidir. Petkim işçisi kararlıdır, isteklerimiz yerine getirilinceye kadar eylemimiz sözleşme masada imzalanıncaya kadar devam edecek. Hiçbir güç bu eylemin önünü kesemeyecektir. Hiçbir güç Petkim işçisinin haklı ve meşru mücadelesine gölge düşüremeyecektir'' dedi.

Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı İsmail Doğan da Tüpraş ve Aliağa belediye işçilerinin verdiği destek ziyaretlerine teşekkür etti. İşyeri huzuru ve iş barışının her şeyin başında geldiğini söyleyen Doğan, şunları belirtti:

''İş değerlendirmesi yapılması ve ücretler arasındaki dengesizliğin giderilmesi sadece işçiler için değil, Petkim işvereni için de önemli olmalıdır. Kurulacak sistem, Petkim'i geleceğe taşıyacak olan işçilerin, sağlıklı üretim yapabilmesi için zorunludur. Ücretler arası dengesizliği gidermek iş barışının temel unsurudur. Petkim'de yapılacak yeni yatırımlar ve teknolojik gelişmeler, üyelerimizle hayata geçecektir. Müzakere süreci anlaşmazlıkla sonuçlanmış, sıra üretimden gelen gücümüz de dahil olmak üzere, demokratik - meşru direnme hakkımızı kullanmaya gelmiştir.''

Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı ise Petkim işçilerinin hak arama mücadelesinin yanında demokrasi mücadelesi de verdiğini söyledi.

Petkim işçilerinin Petkim B Kapı'da yaptıkları davul zurna eşliğindeki eylem nedeni ile üretimde ve satışta herhangi bir engellenmenin yaşanmadığı öğrenildi.

Petkim'de 2011-2012 yıllarını kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine konu 12 Temmuz 2011 tarihinde Yüksek Hakem Kurulu'na gönderilmişti.

HABER7