Hayvan hakları örgütü PETA, şarkıcı Rihanna'dan kürkleri soğukta ve zor durumda oldukları için Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere bağışlamasını istedi.

Şarkıcı Rihanna, gündelik hayatında sıklıkla gerçek kürk giymeyi tercih ediyor.

Şarkıcı, bu tercihi nedeniyle hayvan hakları örgütü, Hayvanlara Etik Muamele İçin Mücadele Edenler (PETA) tarafından eleştiriliyor.

PETA Kıdemli Başkan Yardımcısı Lisa Lange, şarkıcıya bir mektup gönderdiklerini açıkladı.

Habertürk'ün aktardığına göre mektupta, "Bir anne olarak, koruyucu hissetmenin ve ailenize zarar gelmemesini istemenin nasıl bir şey olduğunu bilirsiniz. Lütfen bu arzunun hatta bu içgüdünün ailelerinden koparılıp kürkleri için öldürülen vizonlar, tilkiler ve tavşanlar tarafından da paylaşıldığını anlayın" ifadelerine yer verildi.

PETA, bölgede yıkıcı depremler nedeniyle mağdur olan insanların soğuk kış şartlarında hayatta kalmaya çalıştıklarını vurgulayarak Rihanna'ya sahip olduğu gerçek kürkleri de depremzedelere bağışlamasını önerdi.

Mektubun sonunda "Ayrıca, zulümsüz dünyaya geçiş yaparken hem sıcak ve stil sahibi kalmanıza yardımcı olmak için size güzel bir suni kürk manto gönderiyoruz" notuna yer verildi.