Irak Federe Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani’nin Türkiye ziyaretinden sonra KDP’ye bağlı “Rojava peşmerge” isimli grup Şengal’e yöneldi. Gruba, Êzidîlerin silahlı gücü YBŞ karşılık verdi. KDP saldırısında sivil yerleşim yerlerinin yıkıldığı bildirildi.

KDP’ye bağlı “Rojava peşmergeleri” adlı grup, Şengal’e yöneldi. Şengal'in Xanesor beldesine zorla girmek isteyen KDP’li gruba, Êzidîlerin silahlı gücü Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) karşı koydu.

KDP’li grup ile YBŞ arasında sabaha saatlerinde çatışma başladı. Edinilen bilgilere göre, KDP’nin özel güçleri olarak bilinen Zêrevan birlikleri, tank ve ağır silahlarla Xanesor’daki sivil yerleşim alanlarına saldırdı. Saldırılar sonucu birçok evin yıkıldığı belirtildi.

Şengal Direniş Birlikleri YBŞ/YJŞ dün şu açıklamayı yapmıştı: “Biz kesinlikle herhangi bir gergin durumun yaşanması taraftarı değiliz. Bu güçlerin derhal çekilmesi ve alanımızdan çıkması gerekmektedir. Halkımıza çağrımız, geliştirilen bu oyun karşısında son derece duyarlı olmaları ve bu temelde hareket etmeleridir.” (Kaynak: Dihaber)