HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 24 Haziran'da yapılacak seçimlere ilişkin, değerlendirmelerde bulundu.

Buldan, "Abdullah Gül ismi de Selahattin Demirtaş ismi de var. CHP'nin adayının ismi henüz belli olmadı ama İYİ Parti'nin, Meral Akşener'in ismi var. Bu isimler elbette ki değişebilir de. Henüz isim açısından bir şey söylemek erken. Cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP olarak seçimlere kendi adayımızla girdiğimizi deklare ettik ve en kısa zamanda da adayımızı Türkiye kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

HDP’nin adayının Türkiye’yi kucaklayacak bir aday olduğunu ifade eden Buldan, "Elbetteki seçimde, özellikle Cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP olarak seçimlere kendi adayımızla girdiğimizi deklare ettik ve en kısa zamanda da adayımızı Türkiye kamuoyuyla paylaşacağız. İsmi geçenler açısından ifade etmek isterim ki birinci turda bizim adayımız kazanacak, ikinci tura da kalacak olan yine bizim adayımızdır. Dolayısıyla diğer adaylar açısından Türkiye toplumu, Türkiye halkları bir karar verecek ama bu kararını Türkiye toplumunu kucaklayacak olan adaydan yana yapacağına olan inancımız çok büyüktür" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı adaylarına da değinen Buldan şunları söyledi:

"Abdullah Gül ismi de Selahattin Demirtaş ismi de var. CHP'nin adayının ismi henüz belli olmadı ama İYİ Parti'nin, Meral Akşener'in ismi var. Bu isimler elbette ki değişebilir de. Henüz isim açısından bir şey söylemek erken. Bunun için karar mekanizmalarımız henüz toplantılarını ve çalışmalarını tamamlamadılar. En kısa zamanda biz de adayımızı açıklayacağız."

Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin tartışmaların hatırlatılması üzerine Buldan, "Abdullah Gül, Türkiye açısından elbette ki geçmişi bilinen bir siyasetçi ama biz birinci turda da ikinci turda da bizim adayımızın kazanacağına olan inancımızı ifade etmek isteriz" diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet