HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Şemdinli’de operasyona çıkan askerlerin iki çobana yaptığı işkenceye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Güvenlik güçlerinin ‘cesareti’ Bakan Soylu’da aldığını savunan Buldan, olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Yufkalı köyünde koyun otlatan çoban Nasır Taş ile Ramazan Aktaş’ın operasyona çıkan askerlerin saatler süren işkencesine maruz kalmasına değinen Buldan, "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sözlerinden cesaret alan bir anlayış bunları yapıyor. Bunun farkındayız. Olayın takipçisi olacağız” dedi.

'CESARETİ İÇİŞLERİ BAKANINDAN ALIYORLAR’

Çobanlara yapılan işkence fotoğraflarını gördüğünde büyük üzüntü yaşadığını ifade eden Buldan, “Bu işin sorumluları mutlaka açığa çıkarılmalıdır. Bunu yapanlar mutlaka hesap vermelidir. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun her gün alanlardan söylediği sözler malum. O sözlerden cesaret alan bir anlayışla bunlar yapılıyor. Bunun farkındayız. Bunu yapanların mutlaka yargı önünde hesap vermesi lazım. İçişleri Bakanını ve Adalet Bakanını, Hakkari Valisini ve Şemdinli Kaymakamını göreve çağırıyoruz. Gereği yapılmalı. İki çobanın bu kadar vahşi bir şekilde darp edilmesi ve yaralanması insanlığa ve vicdana sığmayan bir anlayıştır” dedi.

‘HAKKARİ HALKINI CEZALANDIRMAK İSTİYORLAR’

Hakkari halkının üzerinde yıllardır büyük bir baskı olduğunu ifade eden Buldan, şunları söyledi:

“Her türlü oyun Hakkari’de oynanıyor. Özellikle hükümetin, siyasetin ve devletin bütün erklerinin Hakkari üzerinde oynamış olduğu büyük oyunlar var. Hakkari halkını bir şekilde cezalandırmak istiyorlar. Biz halkın duruşundan aldığımız moralle aslında bugün buralardayız. Hakkari halkı hiçbir zaman kendi ilkelerinden taviz vermeyen bir halktır. Bütün yapılan saldırılar bu nedenledir. Halkı sindirmek, korkutmak için yapılıyor bu saldırılardır. Ancak halk hiçbir şekilde taviz vermiyor. Sindirme ve şiddet politikalarına karşı hep birlikte karşı çıkacağız. Korkuyu yeneceğiz. Şemdinli halkına bir kez daha geçmiş olsun. Umarım bunu yapanlar bir an önce yargı önüne çıkarlar. HDP olarak bu işin ve konunun takipçisi olacağız. Peşini bırakmayacağız.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı