HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmaları kapsamında bulunduğu Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Kürt halkına yönelik açıklamalarını anımsatan Buldan, “24 Haziran'da bu ülkede Kürdü tanımayan, dilini, kimliğini yasaklayan zihniyete karşı uyanık olmalıyız. Yarın öbür gün dilimizi yasaklayan AKP ile işbirliği yapan milletvekilleri gelip sizden oy isteyecek. Bugün yaptıkları ortaklık, Kürt halkının soykırımını isteyen bir partiyle yapılmıştır.  AKP-MHP ittifakına Kürt halkının vereceği hiçbir şey yok. AKP'ye verilecek oyların MHP'yi Meclis'e taşıyacağını kimse unutmasın” dedi.

Buldan’ın açıklamaları şu şekilde:

Kürt halkıyla sorunumuz yok diyorlar. Kürt halkıyla sorunu olmayan bir hükümetin Kerkük'te, Afrin'de ne işi var? Siz Kürt anasını görmesin zihniyetiyle, Kürt halkı bir kazanım elde etmesin zihniyetiyle yaklaşıyorsunuz. Kürdün kazanımlarını yok sayıyorsunuz.

Burada, iradenizle seçtiğiniz milletvekillerinizi, belediye eş başkanlarınızı görevden aldılar. Milletvekilleriniz şu anda cezaevinde. Sevgili Abdullah Zeydan'ı, Sevgili Selma Irmak'ı selamlıyorum. Her ne kadar cezaevinde de olsalar onlar sizin, bizim vekillerimizdir.

‘GEVER HALKI PANZERLERİ, ELİ SİLAHLI ASKERLERİ DAHA ÖNCE DE GÖRDÜ’

Bizler Gever'de belediye eş başkanlarının yerine atanan kayyumların neler yaptığını biliyoruz. Sömürge valisi olarak atananların halka nasıl yaklaştığını biliyoruz. Her sokak başında eli silahlı askerlerin bulunması, panzerlerin bulunması sömürge valisi olan kayyumun işidir. Ama şunu bilmiyorlar; Gever halkı panzerleri, eli silahlı askerleri daha önce de gördü. Ama hiç taviz vermedi. Gever halkı Çiller dönemini bilir, Amed cezaevindeki işkenceleri gördü. Gever halkı o zaman biat etmedi şimdi de etmeyecek. Diz çökmedi, çökmeyecek.

‘AKP KÜRT HALKININ SOYKIRIMINI İSTEYEN PARTİ İLE İTTİFAK YAPTI’

24 Haziran Türkiye açısından tarihi bir seçim, belki de son şans. Bizim için bir milat olacak. 24 Haziran'da bu ülkede Kürdü tanımayan, dilini, kimliğini yasaklayan zihniyete karşı uyanık olmalıyız.

Yarın öbür gün dilimizi yasaklayan AKP ile işbirliği yapan milletvekilleri gelip sizden oy isteyecek. Bugün yaptıkları ortaklık, Kürt halkının soykırımını isteyen bir partiyle yapılmıştır.  AKP-MHP ittifakına Kürt halkının vereceği hiçbir şey yok.

‘AKP'YE VERİLECEK OYLARIN MHP'Yİ MECLİS'E TAŞIYACAĞINI KİMSE UNUTMASIN’

AKP'ye verilecek oyların MHP'yi Meclis'e taşıyacağını kimse unutmasın. AKP, Devlet Bahçeli'nin Kürt'e yaklaşımına bile bile ortaklık yapmıştır. "Oralara girin taş üstünde taş omuz üstünde baş bırakmayın" diyen zihniyetle ortaklık yaptılar. Şimdi gelip bu ortaklıklarıyla birlikte Kürt halkından oy isteyecekler. Hadi oradan diyoruz, hadi oradan!

‘BAHÇELİ'NİN YÜZÜ TUTUYORSA GELİR GEVER'DEN OY İSTER’

MHP'yi, Kürdistan'dan tek bir oy almayan bir partiyi kendi listelerinizden seçimlere sokacaksınız. Bahçeli Osmaniye'ye kadar gider ancak. Yüzü tutuyorsa gelir Gever'e Gever'den oy ister. Ancak Gever biliyor MHP Kürdistan'da bir tabela partisidir. Şimdi sıra AKP'de. AKP Kürdistan'da tabela partisine dönecek.

‘SANDIK BAŞINDAYKEN ELİNİZİ YÜREĞİNİZE KOYUN’

Bugün Gever'den söz almak istiyoruz. Colemerg'te 3-0 yapmaya hazır mıyız? 24 Haziran'da sandık başına gidecek olan her bir vatandaşımıza şunu söylüyoruz: Sandıklara giderken elinizi yüreğinizin üzerine koyun, oy attığınız zaman şu anda tecrit altında olan Sayın Abdullah Öcalan'ı düşünün. Elinizi vicdanınıza koyun ve Selahattin Demirtaş'ı düşünün.

‘TÜRKİYE TOPLUMUNUN BARIŞA OLAN İHTİYACINI KUCAKLAYACAK BİR ADAYIMIZ OLACAK’

4 Mayıs'ta cumhurbaşkanı adayımızı açıklayacağız. Adayımız cesur bir aday olacak, açıkladığımız aday Türkiye toplumunun, Türk'ün, Kürt'ün, Alevi'nin, Çerkes'in, kadınların, gençlerin herkesin istediği bir aday olacak. Türkiye toplumunun barışa, demokrasiye olan ihtiyacını kucaklayacak bir adayımız olacak.

Türkiye'nin toplumsal barışa ihtiyacı var. Türkiye'nin demokrasiye ihtiyacı var. Türkiye'de bugüne kadar demokrasiyi, insan haklarını, hukuku askıya alan zihniyete karşı, faşizme karşı direnişi savunan adayımızla seçimlere gireceğiz.

Kimsenin kuşkusu olmasın ki bizler kazanacağız. Kürdistan halkı, Türkiye halkları kazanacak. Türkler, Kürtler birlikte kazanacak, biz kazanacağız.

Demokrat Haber/Hakkari