Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Rusya'nın dün Ukrayna'nın doğusunda bağımsızlıklarını tanıdığı Donetsk ve Lugansk cumhuriyetlerinin Türkiye tarafından da tanınması gerektiğini savundu.

Sputnik'e konuşan Perinçek, "Donetsk ve Lugansk'ta iki cumhuriyetin bağımsızlığının ilanı Türkiye'nin güvenliğine hizmet etmektedir çünkü Atlantik sisteminin doğuya doğru genişlemesine ve ABD'nin Türkiye üzerindeki tehditlerine ağır darbeler indirmektedir. Dolayısıyla Türkiye hükümeti bu süreçte tarafsız kalamaz ve kendisine yönelik tehdide karşı konumlanması tarihi önemdedir" dedi.

Perinçek, "Dolayısıyla ABD'nin doğuya doğru genişleme girişimlerine darbe indiren Donetsk ve Lugansk cumhuriyetlerinin kuruluşunun tanınması Türkiye açısından son derece yerindedir" ifadelerini kullandı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, dün gece geç saatlerde yapılan açıklamayla Rusya'nın kararına tepki göstermişti. Açıklamada, bu adım için "Kabul edilemez" ifadeleri kullanılmış, Ankara'nın kararı reddettiği belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da "Rusya'nın kararı kabul edilemez" ifadelerini kullanmıştı.