Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder, "Kara harekatı, dünyanın IŞİD’e karşı zor bir mücadeleyle elde ettiği kazanımları tehlikeye atacak ve bölgede istikrarı bozacaktır" dedi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Patrick Ryder, günlük basın toplantısında Türkiye'nin hava harekatını ve Suriye'ye yönelik olası kara harekatını değerlendirdi. IŞİD’le mücadele misyonunun devam ettiğini söyleyen Ryder, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile ortak devriye sayısının azaltıldığını belirtti.

'AKAR İLE AUSTİN GÖRÜŞEBİLİR'

"Türkiye'nin Suriye'ye olası bir kara harekatından endişe etmeye devam ediyoruz ve yine itidal çağrısında bulunuyoruz" diyen Pentagon Sözcüsü, önümüzdeki günlerde ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile Hulusi Akar'ın bir araya gelebileceğini belirtti.

'MEŞRU GÜVENLİK KAYGILARINI ANLIYORUZ'

Ryder, şöyle konuştu: “Bölgede çatışmanın devam etmesi ve özellikle de kara harekatı, dünyanın IŞİD’e karşı zor bir mücadeleyle elde ettiği kazanımları tehlikeye atacak ve bölgede istikrarı bozacaktır. Türkiye’nin kendi sınırları içinde meydana gelen terör eylemlerine ilişkin meşru güvenlik kaygılarını anlıyoruz. Suriye Demokratik Güçleri’ni IŞİD’le mücadelede desteklemeye de devam ediyoruz."

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby de, dün yaptığı açıklamada, "Suriye'de Türkiye ya da başka bir ülke tarafından Amerikalıların hayatını riske atacak bir eylemi görmek istemiyoruz. Amerikan askerleri burada sahada ve SDG'ye destek veriyor" demişti.