Türkiye'nin Afrin'e başlattığı operasyonda 13. güne girildi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un baş sözcüsü Dana White, Türkiye’den operasyonu sınırlamasını talep ettiklerini söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı, son olarak yaptığı açıklamada Türkiye'ye yönelik yapılan roketli saldırılarla ilgili olarak, "Türkiye'ye yönelik her saldırıyı kınıyoruz" dedi.

 Hürriyet’ten Cansu Çamlıbel’in haberine göre, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un baş sözcüsü Dana White, Türkiye’den operasyonu sınırlamasını talep ettiklerini ifade ederek, operasyonu 'IŞİD’le mücadelede dikkat dağıtan bir şey’ olarak nitelendirdi.

ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Korgeneral Kenneth McKenzie ise ana unsurunu Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) gönderilen silahların IŞİD ile mücadelenin tamamen sona ermesinin ardından toplayacaklarını söyledi.

Pentagon’un baş sözcüsü Dana White ise şunları söyledi:

“Türkiye’den Suriye’deki operasyonunu sınırlamasını istedik çünkü bu dikkat dağıtan bir şey. Türkiye bir NATO ülkesi ve meşru kaygıları var. Türkiye bir NATO ülkesi ve her zaman her şeyi aynı şekilde görmüyoruz ama birlikte çalışıyoruz. Sınırlarındaki başkaldırı konusunda da Türklerle birlikte çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Ancak bugün Suriye’de bütün tarafların IŞİD ile mücadele kampanyasına odaklanmasına ihtiyacımız var.”

Kaynak: Hürriyet