Organize suç örgütü liderliğinden kırmızı bülten çıkarılan Sedat Peker, geçen günlerde sosyal medyada yayınladığı altıncı videosunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Demirören Grubu ile ilgili önemli iddialar dile getirdi.

2015 yılında Hürriyet binasına yapılan taşlı, sopalı saldırıyı üstlenen Peker, saldırıyı bir milletvekilinin ricası ile yaptığını söyledi.

‘MİLLETVEKİLİ İSTEDİ, BEN YAPTIM’

Videonun konuyla ilgili bölümünde Peker şu ifadeleri kullandı: “Şimdi kendi yaptıklarımı anlatacağım. Delilleriyle anlatacağım. Aydın Doğan dönemindeki Hürriyet gazetesine yapılan saldırıyı ben yaptırttım. İsmini söyleyemeyeceğim bir milletvekili geldi rica etti. Bastırtmadan önce arayan milletvekilinin telefon sinyallerine bakabilirsiniz. ‘Bizim gençlik kollarından arkadaşlar gidecek, ama onlar profesyonel değiller’ dediler. Evet, ben gönderdim. Savcılar, al delil, itiraf. Ben yaptım. Milletvekili söyledi böyle diye.

Demirören senin oturduğun koltukta benim emeğim var. Bu sefer o yolladığınız aracılarla beni kandıramayacaksınız. Zaman kazanmak için o yolları yemem ben.”

'TEK SATIR YOK'

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici de Hürriyet'in iddialarına sessiz kalmasına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Bildirici paylaşımında "Hürriyet, Başyazarı Osman Müftüoğlu’nun, Mansimov ile görüntüleri çıktı. Ama o açıklama yerine bugün “Hangisine güvenelim” diye aşı yazdı. Bakalım Hürriyet, binasına saldırıyı AKP’nin yaptırdığı iddiasını nasıl örtecek? Beyler, gözünüzü kapatmanız üzerinize gelen kamyonu durdurmaz. Hürriyet, kendisine yönelik saldırıyla ilgili Sedat Peker’in söylediklerini görmezden gelmiş, tek satır yok.. Özkök ve Müftüoğlu testesteron yarıştırıyor… " ifadelerini kullandı.