Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan ve bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaptığı paylaşımlarla Türkiye’nin gündemine oturan Sedat Peker’in cephesinde yeni gelişmeler yaşanıyor.

Peker’in sağ kolu olarak bilinen Emre Olur, BAE’den Arnavutluk’a gittiğinde, Türkiye’nin girişimleri sonucu havalimanında gözaltına alındı ve teslim edildiği Türk yetkililer tarafından İstanbul’a getirildi.

LİSTELER DOLAŞIMA SOKULDU

Emre Olur’un Emniyet’teki işlemleri devam ederken, anonim sosyal medya hesaplarından listeler hazırlanarak paylaşıldı.

“Peker örgütünün internet görüşme trafiği” başlığı taşıyan listede, muhalif gazeteciler ve TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın, Emre Olur ile görüşmeler yaptığı ileri sürüldü.

KAYNAK BAKANLIK MI?

Ankara’da Emre Olur’un telefonunun Türkiye’de olmadığı, listelerin WhatsApp trafiği üzerinden hazırlandığı konuşuluyor. İddialardan birisi de listenin İçişleri Bakanlığı’nda hazırlandığı ve anonim hesaplar, sohbet grupları üzerinden dolaşıma sokulduğu yönünde…

ŞIK’TAN TEPKİ: RETÖ SORUŞTURMASININ İDDİANAMESİNİ YAZACAK SAVCILARIN İŞİNE YARAYACAK

Listede adı olan TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, sosyal medya hesabından tepkisini dile getirdi. Şık, Sedat Peker’in ifşalarından sonra TİP’in hazırladığı ve Duvar ismiyle yayımlanan araştırma kitabını paylaşarak “Görüşmekle kalmadık, itiraf ve ifşaları kitap haline de getirdik. Bu dönem kapandığında açılacak RETÖ soruşturmasının iddianamesini yazacak savcıların hayli işine yarayacağını da belirtelim” ifadelerini kullandı.

POLAT: BÖYLE UCUZ YALAN DOLAN İSTİHBARAT NUMARALARI İLE OLMAZ

Gazeteci Fatih Polat da dolaşıma sokulan listeye tepki gösterdi.

Polat, “Benimle ne zaman görüşmüş acaba? Böyle ucuz, yalan dolan istihbarat numaraları ile olmaz. Bana daha ciddi şeylerle gel. Ya da sen git, abilerin gelsin” dedi.

Kaynak: Gerçek Gündem