Sedat Peker, 7. videosunda uyuşturucu trafiğine ilişkin suçlamalarda bulunduktan sonra akşam saatlerinde de sosyal medya hesabından soruşturma evrakı olduğunu iddia ettiği bir yazıyı yayınladı.

Peker'in, Twitter hesabından, "Çevre Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü yavuz erdal kayapınarın sadık soylu tarafından kapattırılarak (kendisine köle hale gelmesini sağladığı) fetö soruşturma evrakı. “Sayın savcılar, başka delile ihtiyacınız var mı?” ifadesini kullanarak yayınladığı yazıda, Cumhuriyet Savcısı R.A. imzası bulunduğu görüldü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderildiği öne sürülen 14 Mayıs 2019 tarihli yazıda H.U ve Yavuz Erdal Kayapınar hakkında 'FETÖ üyesi oldukları' ihbarı bulunduğu belirtiliyor ve belge varsa gönderilmesi isteniyor.

SERDAT PEKER NE DEMİŞTİ?

Sedat Peker, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda görevli bürokrat Erdal Kayapınar hakkında açılan FETÖ soruşturmasının kapatıldığını iddia etmişti. 

Sedat Peker videosunda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun akrabası olduğu belirtilen Sadık Soylu’nun, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratları ile Ankara Çankaya’daki bir iş merkezinde sık sık görüştüğünü anlatmıştı. Peker, "Süleyman Soylu'nun yeğeni Sadık Soylu Ankara'da müsteşar gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yerleşmiş, sanki bakanlığı Murat Kurum değil Sadık Soylu yönetiyor. Sadık Soylu Ankara'da devlete ait Next Level iş merkezinde sürekli bürokrat ve iş insanlarıyla görüşüyor" ifadelerini kullanmıştı.

Peker, hakkındaki FETÖ soruşturmasının kapatıldığını iddia ettiği Erdal Kayapınar hakkında şunları söylemişti:

 "Bu kişi gerçekten FETÖ’cüyse... Tabii FETÖ’cü olduğunu bilmiyorum. Ama her şeyi depoluyordur, ‘Bu işin hesabı olacak’ diye. Şimdi kat kat imarlar çıkıyorsunuz. Bu Sadık Soylu’nun resmi bir görevi yok. Devletin binasında nasıl oturuyor müsteşar gibi neden devletin bütün görevlileri, iş adamları orada. Sayın savcılar bir yazı yazacaksınız HTS kayıtları gelsin. Hangi bürokratlar bu kişinin yanına geliyor, telefonla görüşüyor. İddia ediyorum o Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndaki bürokrat Murat Kurum’u o kadar aramıyordur.”