Çorlu’da bulunan ve elektrik malzemeleri üreten Alman şirketi E.G.O’da direniş sürüyor. E.G.O patronu bugün fabrika kapılarını kaynaklatıp işçilerin su ve tuvalete erişimini engelledi.

Evrensel’de yer alan habere göre, metal direnişinde elde edilen kazanımların talep edildiği E.G.O.’da 5 işçi işten atılınca, fabrikada çalışan 400 işçi direnişe geçmişti. İşten atmalardan üyesi oldukları Türk Metal’i sorumlu tutan işçiler, sendikadan istifa kararı almıştı. Direniş üzerine atılan işçiler geri alınırken, işçiler 1000 liralık ikramiyenin kendilerine verilmesi, ücretlerin iyileştirilmesi, işten atmama garantisi verilmesi ve seçtikleri temsilcilerin muhatap kabul edilmesi talepleriyle direnişlerini sürdürüyordu.

Bugün işçilerin yanına gelen işyeri genel koordinatörü işçilere “Evinize gidin daha sonra taleplerinizi hallederiz” diye teklifte bulundu. İşçiler patron temsilcisinin teklifini kabul etmeyince patron fabrikanın giriş kapılarına kaynak yaptırarak direnişteki işçilerin suya ve tuvalete erişimini engelledi.

AİLELER FABRİKA DIŞINDAN DESTEK VERİYOR

E.G.O devam eden direnişe diğer direnişlerde olduğu gibi ailelerin destekleri sürüyor. Fabrika dışında bekleyen aileler direnişini en büyük destekçisi durumunda

TÜRK METAL’DEN ENGELLEME

Bu arada direnişe destek için fabrika önüne gelenler Türk Metal tarafından taciz ediliyor. Çevre fabrikadaki Türk Metal temsilcileri direnişi desteğe gelenlere, basına engel olmak için taciz ediyor kimi zaman da saldırıyor