Hollanda'dan getirilerek Adana'ya yerleştirilen 2 Patriot bataryası aktif hale getirildi.

Patriotlardan biri İncirlik Üssü'ne, diğeri Orgeneral Recai Engin Kışlası'na getirilmişti. Kışlada montajı tamamlanarak kullanıma hazır hale getiren Patriotlar basına tanıtıldı. Burada basın mensuplarına bilgi veren NATO Sözcüsü Darious Kacperczyk, "Arkamızda gördüğünüz gibi Patriot sistemi kurulmuş durumda. 5 tane fırlatıcı var" dedi.

"Biz burada Adana halkını olası bir füze saldırısına karşı korumak için buradayız" diye konuşan Kacperczyk, kışlada 5 ateşleyici, İncirlik Üssü'nde ise 7 tane fırlatıcı olduğunu söyledi.

Kacperczyk, "Adana, Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta konuşlandırılan bu Patriotlar Türkiye Cumhuriyeti'nin isteği üzerine kurulmuştur. Saldırı amacı veya uçuşa yasak bölge oluşturulmayacaktır. Bu Patriotlar'ın buraya gelmesinin sebebi Türkiye'nin sahip olduğu mevcut hava savunma sistemine yardımcı olmak amacıyla Türkiye'nin isteği üzerine NATO tarafından gönderilmiştir. Şu an itibariyle Patriot bataryaları aktiftir. Suriye'den gelebilecek herhangi bir hava saldırısına karşı savunma yapabilir" dedi.

Tanıtıma Hava Kuvvetleri Komutanlığı İletişim Şube Müdürü Binbaşı Cengiz Alacak ve Hollanda Sistem Bilişim Komutanı Albay Marcel Buis de katıldı.