Patnos L Tipi Cezaevi'nde tutuklular arasında “verem şüphesi” olduğu, bin 500 kapasiteli cezaevinde doktor olmadığı ve tutukluların hastaneye sevk edilmediği iddia edildi.

Mezopotamya Ajans’ın haberine göre, cezaevi kapasitesinin 1500 olduğunu söyleyen tutuklular, buna rağmen doktor bulamadıklarını, acil durumlarda ambulans sorunu yaşandığını ve cezaevine ilaçların çok geç geldiğini ifade ediyor.

Cezaevinde bazı mahkumlarda verem şüphesi gözlendiğine de değinen tutuklular, doktora götürülme ve tedavi sürecinin de engellendiğini de öne sürüyor.

Revire götürülmelerine de izin verilmediğini söyleyen tutuklular, cezaevinde sıcak su olmadığını, bu yüzden hijyensiz bir ortamda verem salgının yayılmasından endişe ettiklerini dile getiriyor.  Bazı ilaçları parayla alabildiklerini söyleyen tutuklular, ağır hastaların hastaneye sevk edilmediğini de söylüyor.

Mahkumların yeterli kaloride yemek alamadıkları da bir diğer şikayet konusu.

Haberde ayrıca tutuklu dilekçelerine cevap verilmediği ve İHD, CİSST gibi insan hakları derneklerine gönderilen mektuplara el konduğu ifade ediliyor.