Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan ve Ermenistan arasında devam eden şiddetli çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Putin, "Dağlık Karabağ'daki şiddetli çatışmalardan büyük endişe duyuyoruz" ifadelerini kullandı. Rus lider, Dağlık Karabağ'daki çatışmaların sonlandırılması çağrısında bulundu.

Vladimir Putin, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'la sürekli temas halinde olduklarını aktardı. Öte yandan Vladimir Putin Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le de telefonda görüştü.

Rusya lideri Vladimir Putin, Karabağ’da çatışan taraflara ateşkes çağrısı yaptı. Rusya lideri Karabağ sorunu anında sona ermeyecek olsa dahi tarafların bir an önce askeri eylemlerini durdurmaları gerektiğini kaydetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rossiya 24 televizyonuna demecinde, “Karabağ’daki anlaşmazlığın en yakın zamanda sona ereceğini umuyoruz. Ancak nihai olarak çözümlenemese de -ki bunun hemen olmayacağını biliyoruz- her durumda ateşkes çağrısı yapıyoruz. Bunu da mümkün olan en yakın zamanda yapmalarını diliyoruz” dedi.

Karabağ’da gerilimin yeniden tırmandığı 27 Eylül’den beri olanların, Rusya’nın çok kaygı duyduğu bir trajedi olduğunu söyleyen Putin şöyle devam etti:

“Hem Azerbaycan hem Ermenistan ile Karabağ, bize yabancı olmayan insanların yaşadığı topraklar. Rusya’da neredeyse 2 milyon Azerbaycanlı ve 2 milyonu aşkın Ermeninin yaşadığını söylemek yeterli olacaktır.”

Ayrıya Rusya lideri, “Çok sayıda Rusya vatandaşının bu her iki cumhuriyetlerle dostluk, hatta akrabalık ilişkileri bulunuyor. Tabii ki karşımızdaki çok büyük bir trajedi. İnsanlar ölüyor, her iki tarafın da çok kaybı var” diye ekledi.