Paris'te 3 Kürt kadın siyasetçinin infazına ilişkin gözaltına alınan iki kişiden birine ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktığı öne sürüldü.

İnfazlar ardından bir kez ifadeleri alınan ancak çelişkiler tespit edildikten sonra 17 Ocak'ta yeniden ifadeye çağrılan iki kişi gözaltına alınmıştı. Her ikisinin aynı evde kaldıkları iddia ediliyor.

BİRİSİ İÇİN TUTUKLAMA TALEBİ

Gözaltına alınanlardan biri bugün serbest bırakılırken, diğeri hakkında ise savcılık "Terörist bir örgütle ilişkili cinayet" ve "terörist eylemler hazırlığı yapan suç örgütüne katılmak" suçlamalarıyla tutuklama istedi.

ACTUKURDE: KADINLARDAN BİRİNİ ARACIYLA BIRAKTI

Fransızca yayın yapan ActuKurde sitesine göre "Ö.Y" isimli kişi Sivas Sarıkışla nüfusuna kayıtlı ancak Kürt değil. 9 Ocak'ta infaz edilen üç Kürt kadını ile nasıl ilişki kurduğu yönünde net bilgiler henüz yok, ancak ActuKurde sitesinin haberine göre "şüpheli şahıs" olay günü öğle saatlerinde kadınlardan birini aracıyla Kürdistan Enformasyon Merkezi'ne bıraktı.

AİLESİNİN AŞIRI MİLLİYETÇİ OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR

Bu kişinin ailesinin aşırı milliyetçi olduğu iddia edilirken, "şüpheli"nin Paris'teki Kürt çevrelerince tanınan biri olmadığı, bunun da şüpheli hakkında bilgi toplamayı zorlaştırdığı öne sürülüyor.

Soruşturmada elde edilen bulgulara ilişkin şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı. Fransız medyasında soruşturmaya yakın kaynaklar veya polise dayandırılan bilgiler de birbiriyle tam bir uyum göstermiyor.

SAAT 17.00'DE SAVCILIK AÇIKLAMA YAPACAK

Paris Cumhuriyet Savcısı François Molins'in, bugün saat 17.00'de Adalet Sarayı'nda bir basın toplantısı düzenleyeceği açıklandı. Savcılıktan yapılan açıklamaya göre toplantıya, Merkezi Adli Polis Müdürü Christian Lothion ile Emniyet Müdürlüğü-Adli Polis Müdürü Christian Flaesh de katılacak. Konferansın 9 Ocak'ta öldürülen Kürt kadın siyasetçilerine ilişkin olacağı bildirildi. (ANF)