Fransa'da 5 yıl önce cihatçıların katliam yaptığı mizah dergisi Charlie Hebdo’nun eski binasının bulunduğu bölgede, bıçaklı saldırı düzenlendi. 2'si ağır 4 kişiyi yaralayan 'saldırganın, Bastille Operası'nın merdivenlerinde yakalandığı' belirtildi.

Fransa'da Muhammed Peygamber karikatürlerini yayımlamasının ardından Ocak 2015'te 12 can alan bir katliamın hedefi olan mizah dergisi Charlie Hebdo, bu katliamla ilgili davanın 2 Eylül'de başlaması öncesi karikatürleri tekrar yayımlamasının ardından yine bir saldırıya konu oldu.

Mizah dergisinin 5 yıl önceki katliam sonrası taşındığı eski binasının yakınında bıçaklı saldırı düzenlendi. 

Başkent Paris'in Richard Lenoir Bulvarı'nda gerçekleşen saldırıda 4 kişi yaralandı.

Başbakan'ın açıklamasına göre yaralılardan 2'sinin durumu ağır.

İlkin 2 saldırgan olduğu ve olay yerinden kaçtığı haberi geldi. Bunu, sadece tek saldırgan olduğu ve Bastille Operası'nın merdivenlerinde yakalandığına dair haberler takip etti.


İki polis kaynağı saldırı mahallinde bir bıçak bulunduğunu söyledi. Biri onu 'pala', diğeri 'kasap satırı' diye tanımladı.

Europe 1 radyosuna konuşan bir gördü tanığı şunları söyledi:

"Ofiste çalışırken yoldan gelen çığlıkları duydum. Pencereden baktığımda yerde yatan bir kadın gördüm, muhtemelen bir pala darbesiyle yüzünden yaralanmıştı. Yerde yatan ikinci bir komşumu daha gördüm ve yardıma koştum."

Bina yakınında bulunan şüpheli paketten patlayıcı çıkmadığı kaydedildi.

Polis binayı güvenlik kordonuna aldı ve bölgeye giriş-çıkışları engelleyen önlemler aldı. Metro seferleri durduruldu. Öğrencilerin dışarı çıkarılmayarak güvenlikleri sağlandı.