Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne cuma günü düzenlediği saldırıda üç kişiyi öldüren 69 yaşındaki faşist William M., hakim karşısına çıktı. Fransız Savcı Laure Beccuau, saldırganın tutuklu yargılanmasını talep etti. William M.' hakkında, 'ırk, etnik köken, ulus veya dine dayalı suikast ve suikast teşebbüsü ile izinsiz silah temini ve bulundurmak' suçlarından adli soruşturma açıldı.

Paris Savcılığı'ndan dün yapılan açıklamada, saldırganın yabancılara karşı 'patolojik bir nefret duyduğunu' itiraf ettiği belirtilmişti. Buna göre saldırgan, kendini 'depresif ve intihara yatkın' biri olarak tanımladı ve 2016'da evinde yaşadığı hırsızlık sonrası 'göçmenleri ve yabancıları öldürme isteğinde' olduğunu savundu.

Savcının açıklamalarına göre zanlı, saldırı günü yabancıları öldürmek için çoğunlukla göçmenlerin yaşadığı Paris'in banliyösü Saint-Denis'ye gittiğini, burada az kişi olması ve kıyafetinin silah şarjörünü doldurmasına imkan vermemesi nedeniyle planladığı saldırıdan vazgeçtiğini anlattı.