Afyonkarahisar'da yaşayan 16 yaşındaki Şükrü Can K., geçen mart ayında çalıştığı balıkçı dükkanından 200 lira alacaklı olarak ayrıldı. Başka bir işe giren Şükrü Can, eski işverenleri A.A ve A.S tarafından dükkana çağrıldı. Şükrü Can parasını almak için gittiği dükkanda, yaklaşık bir buçuk saat boyunca darp edildi.

Gördüğü darp sonucu vücudunda kırıklar oluşan Şükrü Can, eski işverenlerinden şikayetçi oldu. 12 Mart'ta Afyonkarahisar 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın ikinci duruşması bugün görülecek. Yargı süreciyle ilgili Şükrü Can'ın avukatı Elif Tuğba Şahin ve yaşadıkları süreçte psikolojik olarak nasıl etkilendikleri üzerine anne Tülay Taşpınar ile görüştük.

'YALAN SÖYLEDİĞİ BELİRTİLEN BİR TANIĞIN BEYANINA DAYANARAK CEZA ALABİLİR'

Osman Çaklı'nın Gazete Duvar'da yer alan haberine göre, 200 lira alacağını patronlarından talep ettiği için darp edilen 'Şükrü Can' davasının ikinci duruşması bugün görülecek. 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nin yarın davayla ilgili kararını açıklaması beklenirken, avukat Elif Tuğba Şahin, "Davaya bakan hakim izinli olduğu için nöbetçi hakim gelecek. Karar açıklanmasını bekliyoruz fakat ertelenme ihtimali de var" dedi.

Önceki duruşmada savcının mütalaa verdiğini belirten Şahin, "Savcı mütalaasında sanıkların 'yaralama' suçundan cezalandırılmasını isterken, Şükrü’nün de 'hırsızlık' suçundan cezasını istedi" diye konuştu. Şahin, hakimlerin savcıların mütalaasına paralel karar verdiğini söyleyerek, Şükrü Can'ın da ceza alma ihtimali olduğunu belirtti. Şükrü Can'a ceza verilirse bunun hukuka aykırı olacağını savunan Şahin, nedenini ise şöyle açıkladı: "Olayla ilgili tek tanık var. O da işverenlerin yanında çalışıyor. Geçen duruşmada tanığın yalan beyan verdiği duruşma zaptına işlendi. Yalan söylediği belirtilen bir tanığın beyanına dayanarak, Şükrü Can ceza alabilir. Bu da hukuka aykırı olur." Şahin, sanıkların yalnızca yaralama değil 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan da yargılanması gerektiğini söyledi.

ANNE TAŞPINAR: HAKKI OLAN PARAYI İSTEDİĞİ İÇİN DAYAK YEDİ

Dava öncesi ulaştığımız Şükrü Can'ın annesi Tülay Taşpınar ise, olaydan sonra ailecek zor günler geçirdiklerini dile getirdi. Taşpınar, üzüntüden hastanelik olduğunu, bir hafta önce hastaneden taburcu olduğunu belirtti. Taşpınar, oğlu Şükrü Can'ın hayatının mahvolduğunu anlattı: "Çocuğun bir suçu yok. Hakkı olan parayı istediği için dayak yedi. Şükrü Can daha 16 yaşında. Olaydan sonra Şükrü Can'ın sosyal hayatı da kalmadı. Zaten dışarı çıkmasına izin vermiyoruz. Her an karşısına çıkarlar diye korkuyor. Arkadaşlarıyla evde görüşüyor." Taşpınar, dava öncesi kamuoyundan destek bekleyerek, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyor.