İstanbul merkezli üç ilde yapılan 'paralel yapı' operasyonunda 33 kişi gözaltına alındı. Gözaltı listesindeki 65 kişiden 14'ünün yurt dışında olduğu tespit edilirken, 18 kişinin ise aranmasına devam ediliyor.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine, 19 Kasım 2014 günü Maltepe’de bulunan bir restorandaki bazı kişilerin suç delili olabilecek bazı belgeleri kaçırarak yakacakları yönünde bir ihbar geldi. Polis ekipleri, ihbar üzerine çalışma başlatarak, restorandan çıkan bir otomobilde yaptıkları aramada, 3500 kişilik isim listesi, bağış makbuzları ve para transferleri yazılı not defteri ele geçirince, soruşturmayı genişletti.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gülen cemaati üyesi oldukları öne sürülen 65 kişiyi takibe aldı. Polis ekipleri, bu kişilerin yurt dışına yüklü miktarda para transferleri yaptığını belirledi.

Tamamlanan çalışma kapsamında, Kartal’da bulunan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan izinle, beşi kadın 65 kişiyi gözaltına almak için İstanbul, Konya ve Kırklareli’nde bulunan yedi şirket ve bir derneğin de aralarında bulunduğu çok sayıda adrese eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Dördü kadın 33 kişi gözaltına alındı. Polis ekipleri, yaptıkları aramalarda çok sayıda fatura, çek ve çeşitli evraka el koydu.

Gözaltı listesindeki 18 kişinin de aranmasına devam ediliyor.