Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bugün düzenlenen Eylül ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası yaptığı açıklamada, politika faizini yüzde 8, faiz koridorunun alt bandı olan gecelik borç alma faizini yüzde 7.25, koridorun üst bandı olan gecelik borç verme faizini yüzde 9.25 seviyesinde, GLP borç verme faiz oranını da yüzde 12,25'te sabit tuttu.

PİYASALAR FAİZLERDE DEĞİŞİKLİK BEKLEMİYORDU

24 ekonomistin katılımıyla hazırlanan AA Finans'ın PPK toplantısına yönelik piyasa beklenti anketine göre, ekonomistlerin tamamı bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı (politika faizi), borçlanma faiz oranı (faiz koridorunun alt bandı), marjinal fonlama oranı (faiz koridorunun üst bandı) ve geç likidite penceresi (GLP) borç verme faiz oranında değişiklik beklemiyordu.

Reuters'ın 17 kurumun katılımı ile yaptığı ankette de tüm kurumlar eylülde kısa vadeli faizlerin sabit tutulmasını bekliyordu.

SON HAMLE NİSAN AYINDA GELMİŞTİ

TCMB son olarak nisanda enflasyon görünümündeki bozulmayı sınırlamak amacıyla geç likidite penceresi (GLP) faizini 50 baz puan artırarak yüzde 12.25'e yükseltmişti. Enflasyonda yükselişin belirginleşmesinden bu yana geç likidite penceresi (GLP) faizini para politikasında ana fonlama enstrümanı olarak kullanan TCMB, GLP faiz oranını kullanarak piyasaya uyguladığı faizi belirliyor. (Kaynak: CNN Türk)